vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Oekraïners straks zonder visum naar Nederland’

Nederland-duitse-toeristen Het lijkt er op dat Oekraïne binnenkort aan de eisen van de EU voldoet om zonder Schengenvisum naar Nederland te kunnen reizen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat een Oekraïner over een biometrisch paspoort moet beschikken.

De Europese Commissie ging in november al akkoord met het visumvrij reizen voor Oekraïners, alleen de leiders van de EU-landen moeten de visumliberalisatie nog definitief goedkeuren.

Een bezoeker uit de Oekraïne mag dan maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven maar moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals:

  • Een geldig paspoort.
  • Voldoende geld (voor de duur van het verblijf: € 34 per dag).
  • Het reisdoel moet aannemelijk zijn.
  • Men vormt geen gevaar voor de openbare orde, nationale veiligheid en internationale betrekkingen.

Er kunnen andere verplichtingen of aanbevelingen gelden, zoals het advies om een medische reisverzekering af te sluiten. Dit kan soms verplicht zijn bij het bezoeken van andere Schengenlanden.

De Koninklijke Marechaussee bepaald uiteindelijk of een buitenlandse gast wordt toegelaten tot Nederland.

Vragen?

Heb je een vraag over een medische reisverzekering voor Oekraïners? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739