vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ondanks crisis meer vraag naar vliegreizen

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Het wereldwijde passagiersvervoer is in april flink gestegen, meldt de International Air Transport Association (IATA). Desondanks is de malaise in de luchtvaart nog niet voorbij.

Het totale passagiersvervoer nam in april op jaarbasis met 6,1% toe, terwijl de ingezette stoelcapaciteit met 3,8% steeg, waardoor de beladingsgraad uitkwam op 79,3%

De groei in het passagiersvervoer deed zich in alle regio’s voor, maar in het internationale vervoer bleven Europa met +5,9% en Noord-Amerika met +1,6% onder het gemiddelde van 7,4% groei in internationaal passagiersvervoer.

Vrachtvervoer nam af

Het vrachtvervoer, daalde met 4,2% ten opzichte van april 2011, maar is 2% gestegen ten opzichte van november vorig jaar. Volgens IATA zijn er lichte tekenen van herstel, maar dan vooral bij de luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten en niet bij maatschappijen uit Europa, Noord-Amerika en Azie/Pacific. De ingezette vrachtcapaciteit daalde afgelopen maand op jaarbasis met 0,3%.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739