vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onderzoek naar overdraagbaarheid van vliegtickets

ticket-vlieg

Minister Kamp van Economische Zaken gaat op verzoek van de Consumentenbond onderzoeken of reizigers ongebruikte vliegtickets kunnen overdragen aan andere consumenten.

Reizigers die hun vliegreis annuleren, bijvoorbeeld uit angst voor het Zika-virus of voor terroristische aanslagen, zijn in de meeste gevallen hun geld kwijt. Dergelijke situaties vallen niet onder de dekking van een annuleringsverzekering, en luchtvaartmaatschappijen rekenen vaak 100% annuleringskosten.

Consumenten met een pakketreis (vlucht en hotel) mogen bij annulering hun reis – onder voorwaarden – overdragen aan een ander. Bij een los vliegticket staan luchtvaartmaatschappijen dat niet toe.

De Consumentenbond vindt deze rechtsongelijkheid tussen een pakketreis en een losse vlucht onacceptabel en startte in mei 2016 de actie Ticketpech? Geld weg! Samen met reismarktplaats Tradeyourtrip werden handtekeningen verzameld om zo via een burgerinitiatief het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten. Dat is nu gelukt.

Minister Kamp heeft aangegeven dat hij in gesprek zal gaan met de Consumentenbond en brancheorganisaties zoals de ANVR en de Barin en luchtvaartmaatschappijen. De minister zal in zijn onderzoek onder meer kijken naar fraudegevoeligheid, veiligheid en prijseffecten van het overdragen van vliegtickets.

De Consumentenbond heeft inmiddels 21.588 handtekeningen verzameld, bij Tradeyourtrip staat de teller op 12.625. Consumenten kunnen de actie nog steeds ondersteunen.

Bron: Consumentenbond

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739