vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ongeluk op skipiste: kind overleden

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Op eerste kerstdag is een Duits jongetje van 5 jaar om het leven gekomen op een Oostenrijkse skipiste, na te zijn aangereden door een sneeuwschuiver.

Zijn 32-jarige vader liep daarbij zware verwondingen op en is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Schwatzach vervoerd.

De sneeuwschuiver, die een sneeuwkanon vervoerde, greep de skiënde vader en zoon en sleepte het tweetal een eind mee. Het lugubere wintersportongeval gebeurde op zo’n 1400 meter hoogte op een van de hellingen bij Werfenweng, een dorp zuidelijk van Salzburg.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. De sneeuwschuiver maakte gebruik van waarschuwingslichten en een geluidssignaal. De bestuurder van de sneeuwschuiver is een ervaren medewerker. Door het ongeluk heeft hij een zware shock opgelopen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739