vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Oogfonds: Pas op voor oogbeschadiging tijdens wintersport

Pas op voor oogbeschadiging tijdens wintersport

Ogen zijn kwetsbaar en onvervangbaar. Steeds meer mensen in Nederland worden blind of slechtziend. Bij zeven op de tien mensen is dat te voorkomen. Daarom start het Oogfonds de publiekscampagne ‘Oog voor bescherming’.

De campagne start middenin het wintersportseizoen en adviseert wintersporters om de ogen te beschermen op de piste. In de bergen, en zeker in besneeuwde bergen is de UV-straling vaak tien keer zo sterk als in Nederland. Daarbij komt dat het sneeuwoppervlak een grote hoeveelheid UV-stralen weerkaatst.

Inmiddels is algemeen bekend dat teveel UV-straling schadelijk is voor de huid. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat ook de ogen goed beschermd moeten worden. Het dragen van de juiste ski-of zonnebril tijdens de wintersport is daarom erg belangrijk. Niet alleen wanneer de zon schijnt, maar ook tijdens bewolkte dagen. 50% van de UV-stralen dringt namelijk door het wolkendek heen.

Vier tips voor het kiezen van de juiste ski- of zonnebril voor wintersport:

  • Kies een bril die UV 400 gecertificeerd is of 100% UV-bescherming geeft. De glazen brokkelen het UV-licht dan grotendeels af.
  • Kies een polariserende bril, deze neutraliseert hinderlijke schitteringen zoals de weerkaatsing van de zon op sneeuw.
  • Kies een bril die voorkomt dat het UV-licht je ogen van boven, onder en via de zijkant kan bereiken.
  • Kies een bril met glazen van onbreekbaar polycarbonaat zodat er bij een val geen scherven in je ogen kunnen komen.

Kijk voor meer tips op www.oogfonds.nl/wintersport.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739