vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Op vakantie deze zomer? Denk aan deze 5 reistips

Op vakantie deze zomer? Denk aan deze 5 reistips
Op vakantie deze zomer? Denk aan deze 5 reistips

Reizen is in 2022 gelukkig weer een stuk makkelijker. Lekker weer op vakantie en genieten van de zomer. De koffer pakken, zwemkleding en zonnebrandbescherming mee. Natuurlijk ga je goed voorbereid op vakantie, want in sommige landen zijn er inreisbeperkingen of coronamaatregelen.

Met deze 5 tips ga je deze zomer wijs op reis:

Tip 1: Check het reisadvies voor je bestemming

Bekijk voordat je boekt, vlak voor vertrek én tijdens je vakantie het reisadvies. Voor elk land vind je een overzicht van tips, veiligheidsrisico’s en informatie over corona. Elk land heeft een kleurcode (groen, geel, oranje of rood) die laat zien hoe veilig het is om naar dat land te reizen. Lees wat de kleurcodes betekenen.

Check het reisadvies voor jouw bestemming op Nederland Wereldwijd.

Tip 2: Check de coronaregels in het buitenland

Corona is niet weg. In andere landen binnen en buiten Europa gelden nog steeds maatregelen. Denk aan verplicht testen, QR-codes of het dragen van een mondkapje. Kijk daarom in het reisadvies wat de regels in het land zijn. Krijg je corona in het buitenland? Dan gelden de coronaregels van het land waar je bent.

Tip 3: Let op in- en uitreisvoorwaarden

In sommige landen zijn er inreisvoorwaarden of inreisbeperkingen door corona. Dat staat in het reisadvies van het land dat je bezoekt. Ook kan het zijn dat je bepaalde spullen niet naar een land mag meenemen. Zo moet je voor bepaalde medicijnen eerst een verklaring aanvragen. Ook komen sommige spullen in Nederland niet door de Douane. Voorkom onaangename verrassingen: check goed wat je wel en niet mee mag nemen. Zie meer informatie over bagage en souvenirs meenemen.

Tip 4: Download de Reisapp

Met de Reisapp blijf je op de hoogte van de veiligheidssituatie in het vakantieland. Download de Reisapp en maak je bestemming favoriet. Verandert het reisadvies? Dan ontvang je automatisch een melding op je telefoon of tablet.

Tip 5: Niks vergeten? Bekijk de reischecklist

Als je écht niks wil vergeten voor je vakantie, loop dan de reischecklist door. Daarin staan belangrijke dingen om te regelen of mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan je paspoort of ID-kaart (en hoe lang die geldig moet zijn), een goede reisverzekering, voldoende geld en medicijnen voor onverwachte situaties. En vooral niet vergeten: maak er een spetterende vakantie van!

Bonustips: extra wijs op reis

Ga veilig op vakantie en meld je voor je reis aan bij de informatieservice van Buitenlandse Zaken. Als er op je bestemming een crisis dreigt, ontvang je daarover een sms-bericht. Ook kan de ambassade je extra informatie geven.

En ben je op vakantie in nood, of heb je een vraag die niet in het reisadvies staat? Reizigers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen met Nederland Wereldwijd, het contactcentrum van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247.

Bron: Rijksoverheid.nl

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739