vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Opening wintersportseizoen: veel sneeuw

Opening wintersportseizoen: veel sneeuw

De opening van het wintersportseizoen verloopt volledig volgens plan. Op veel plaatsen in de Alpen sneeuwt het deze dagen onafgebroken. Sommige plaatsen krijgen, volgens weeronline.nl, vandaag meer dan 100 cm sneeuw erbij.

Een heel ander beeld dan vorig jaar, toen er nog bijna nergens sneeuw lag eind november. Een flink aantal grote skigebieden gaat per 1 december open. Een prima timing!

Lokaal extreem veel neerslag

Vooral de zuidelijke Franse Alpen en de Italiaanse Alpen krijgen veel neerslag te verwerken. In het uiterste noordwesten van Italië en in de Dolomieten kan vandaag meer dan 100mm neerslag vallen. Het 0-gradenniveau ligt nog rond de 2000 meter, in de dalen valt dus regen maar hogerop de berg kan er heel veel sneeuw vallen, soms wel tot een meter.

Steeds meer sneeuw

In de noordelijke helft van de Franse Alpen en in Zwitserland valt wat minder maar regelmatig sneeuw. Het 0-gradenniveau ligt hier rond 1300 meter. Morgen zakt de grens waarboven de neerslag als sneeuw valt naar circa 800 meter in de noordelijke helft van de Franse Alpen.

Zuidelijker komt deze grens rond 1200 meter te liggen. Ook Oostenrijk krijgt morgen met sneeuwval te maken, waarbij de sneeuw/regen grens eerst tegen 2000 meter ligt, maar vanuit het noordwesten daalt naar minder dan 1000 meter. Ook vrijdag kan soms nog een beetje sneeuw vallen, vooral in Oostenrijk. Deze sneeuw valt tot in de dalen.

Mooi skiweekend

Het komende weekend verloopt droog, zonnig en koud in de gehele Alpenregio. ’s Nachts vriest het vrijwel overal streng, overdag licht tot matig, afhankelijk van de hoogte van het wintersportoord. Wind is er nauwelijks, wat het ideale wintersportweer compleet maakt. Zondagavond volgt vanuit het noordwesten een nieuw laagje sneeuw tot in de dalen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739