vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Overheidssteun reisbranche zeer dringend nodig nu opstarten uitblijft

Overheidssteun reisbranche zeer dringend nodig nu opstarten uitblijft De persconferentie van woensdag 6 mei stemt de reisbranche zeer somber voor deze zomer, omdat de aangekondigde versoepeling in de coronamaatregelen voorlopig aan de reissector voorbij gaat. Naast forse (annulerings-)kosten van ruim € 1 miljard loopt het omzetverlies dit jaar op naar zo’n 85% en komen veel van de 20.000 banen op de tocht te staan. En met alleen algemene steunmaatregelen komt de reisbranche er niet meer. Daarom vraagt de sector ook dringend om specifieke hulp van de overheid.

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR:

“De branche voor reizen naar het buitenland is als eerste sector (denk aan Chinareizen) geraakt door het coronavirus en lijkt pas als laatste weer aan de slag te mogen. Het openstellen voor toeristen van buitenlandse bestemmingen is één van de laatste maatregelen die landen nemen en dan nog vaak met beperkingen. Niet alleen vakantieverkeer, ook het zakelijke reisverkeer wordt hierdoor getroffen. Uitkomsten van een recente peiling begin mei laten een terugval zien van zo’n 85% voor 2020. We hebben dus dringend support nodig van de overheid om de werkgelegenheid van 20.000 medewerkers in de reisbranche te waarborgen. Het water staat inmiddels bij veel van onze 300 reisorganisaties en 1000 zaken- en vakantiereisbureaus aan de lippen.”

De overheid heeft de reissector al eerder aangewezen als één van de zwaarst getroffen sectoren. Een verlenging en verdieping van bestaande, generieke overheidsmaatregelen is dan ook dringend nodig aangezien duidelijk is dat de problemen voor de reisbranche alleen maar verder verslechteren. De overheid zegde de zwaar getroffen sector ook compensatiemaatregelen toe. De reisbranche wordt sinds maart -naast een scherpe terugval in zakelijke- en vakantieboekingen- namelijk ook nog eens geconfronteerd met honderdduizenden annuleringen van eerder gemaakte boekingen.

Oostdam voegt toe:

“En alsof dat niet genoeg is, hebben we in maart/april 125.000 duizend Nederlanders tegen vaak hoge kosten moeten repatriëren. De sector heeft hier keihard aan gewerkt maar per saldo is er niets verdiend. Geen enkele sector kan dit volhouden. En juist op het punt van kosten van annulering heeft de overheid compensatiemaatregelen beloofd aan de reissector.”

De ANVR laat weten graag met minister-president Mark Rutte aan tafel te willen zitten om te bespreken hoe de overheid de reissector kan helpen met een 2e steunpakket om deze crisis te overleven en de werkgelegenheid van 20.000 mensen te behouden voor de Nederlandse economie.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739