vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

'Parijs duurste stad ter wereld voor een stedentrip'

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Een sandwich kost in Parijs gemiddeld € 25,- Daarmee is het de duurste stad ter wereld voor vakantiegangers, zo blijkt uit de ‘Club Sandwich Index’ van Hotels.com

Een broodje met kip, ham, ei, sla en mayonaise kan zelfs nog duurder. Een vijfsterrenhotel in de Franse hoofdstad durft zelfs 42 euro te rekenen.

Budgetvriendelijke bestemmingen

De Club Sandwich Index, is vergelijkbaar met de ongezondere ‘Big Mac index’ van de Economist en inventariseert 750 hotels (vanaf drie sterren) in 26 steden wereldwijd. Het broodje met de bekende ingrediënten kan volgens Hotels.com als standaard dienen om de budgetvriendelijkheid van een bestemming in kaart te brengen.

“Bij het plannen van een cityrip houden reizigers vaak te weinig rekening met dagelijkse kosten zoals de prijs van eten en drinken,” zegt een woordvoerder van Hotel.com. “Dankzij de Club Sandwich Index kan je de reële kosten beter inschatten. Parijs mag dan wel de gastronomisch hoofdstad van de wereld zijn maar als je weet dat een broodje gemiddeld 25 euro kost, dan is het misschien handig om zelf broodjes te smeren.”

Nederland zestiende

De op een na duurste stad blijkt Genève te zijn waar een club sandwich gemiddeld 23,50 euro kost. Dat is aanmerkelijk duurder dan in Londen en New York waar je zo’n 13 à 14 euro betaalt. Het goedkoopst af ben je in New Delhi, daar ben je al voor 7 euro aan het feest.

Nederland (Amsterdam) staat zestiende op een ranglijst. Gasten betalen in Nederland gemiddeld 12,63 euro voor een sandwich.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739