vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Parijs en Londen belangrijkste Europese zakenreisbestemmingen

Net als afgelopen jaren, waren Parijs en Londen in 2015 de populairste bestemmingen voor zakenreizen vanuit de Benelux. Ondanks de terreurdreiging bleef Parijs de zakenreisbestemming bij uitstek. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over de impact van de recente aanslagen in Brussel. Buiten Europa trekt vooral Cairo de laatste tijd veel zakenreizigers aan. Dat blijkt uit de top 10 zakenreisbestemmingen die BCD Travel jaarlijks opstelt.

Parijs blijft topbestemming

BCD Travel heeft voor deze rangschikking rekening gehouden met het totaal aantal vlieg- en treintickets voor buitenlandse zakenreizen verkocht in 2015 in België, Nederland en Luxemburg. Parijs en Londen zijn nog steeds met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen door zakenreizigers uit de Benelux. Straatsburg is de sterkste stijger, Wenen staat voor het eerst sinds 2012 opnieuw in de top 10 en Genève valt er net buiten.

Parijs en Londen vertegenwoordigen samen 52% van alle verkochte tickets uit de top 10. Ondanks de terreurdreiging en de gebeurtenissen in Parijs, werden er 11% meer vlieg- en treintickets verkocht naar de Franse hoofdstad dan in 2014.

zakenreizen-2016

Meer verschuivingen buiten Europa

In de topbestemmingen buiten Europa is het Midden-Oosten aan een opmars bezig: Istanbul heeft Singapore en New York ingehaald en staat op de eerste plaats. Ook Dubai scoort goed en Cairo komt meteen op de vijfde plaats de top 10 binnen. De Aziatische bestemmingen daarentegen doen het minder goed: Manila zakt naar de achtste plaats. Ook Shanghai moet een plaats afstaan en Hong Kong valt uit de top 10. New York doet het nog steeds goed bij de zakenreizigers en Washington vervangt San Francisco op de tiende plaats.

Top 10 2015 Intercontinentaal

zakenreizen-2016-1

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739