vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Parkeren op Nederlandse luchthavens een dure grap

parkeren-luchthaven

Parkeren op Nederlandse luchthavens een dure grap

Wat door veel reizigers wordt beweerd blijkt ook zo te zijn. De parkeertarieven in Nederland zijn hoog. Parkeren op het vliegveld is het goedkoopst in Duitsland. Dit blijkt uit een onderzoek van Vliegveldinfo.nl.

Zo is een week lang parkeren op een Duits vliegveld nabij de Nederlandse grens gemiddeld enkele tientallen euro’s goedkoper dan parkeren op een Nederlands of Belgisch vliegveld.

Parkeren bij Duitse luchthaven het goedkoopst

De parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens nabij de Nederlandse grens zijn vergeleken, door te kijken naar de kosten van een parkeerplaats voor een periode van drie dagen en een week. De cijfers laten zien dat parkeren het goedkoopst is bij de oosterburen. Vooral bij de periode van een week laat Duitsland (€ 42,50) zijn buurlanden Nederland (€ 59) en België (€ 69) ver achter zich. Hoewel de verschillen bij drie dagen parkeren kleiner zijn, is Duitsland (€ 36) nog altijd goedkoper dan Nederland (€ 40,50) en België (€ 41). Het hoge gemiddelde parkeertarief in Nederland wordt grotendeels veroorzaakt door Schiphol (€ 79,90). In België schroeven de vliegvelden Charleroi Airport (€ 81) en Brussels Airport (€ 86) het gemiddelde op.

Verder valt op dat de Duitse vliegvelden Düsseldorf (€ 39) en Keulen Bonn (€ 49) voor drie dagen en een week lang parkeren exact hetzelfde tarief hanteren. Hierdoor zijn de vliegvelden duur voor een periode van drie dagen en goedkoop voor een periode van een week.

Münster Osnabrück Airport het goedkoopst

Van de vijftien luchthavens die met elkaar worden vergeleken, is Münster Osnabrück Airport het goedkoopst, voor zowel drie dagen (€ 15) als een week (€ 27) parkeren. In Nederland is drie dagen parkeren het voordeligst op Groningen Airport Eelde (€ 30). Schiphol is de duurste Nederlandse luchthaven, voor zowel drie dagen (€ 53,50) als een week (€ 79,90) parkeren.

In België betalen reizigers het minst voor een parkeerplaats op het kleine vliegveld Oostende Brugge Airport (€ 21 voor drie dagen). Luik Airport is flink gedaald op de lijst, na een prijsverhoging van 33 procent ten opzichte van een half jaar geleden. Een week lang parkeren kost er nu € 60 in plaats van € 45.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739