vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Paspoortcontrole: ‘Zomervakantie wordt een drama voor veel gezinnen!’

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Komende zomervakantie zal een grote teleurstelling worden voor veel gezinnen. Reizende ouders krijgen namelijk geen geld terug als hun kinderen niet door de paspoortcontrole op de luchthaven komen.

Kinderen die in het buitenland op vakantie willen hebben vanaf 26 juni een eigen reisdocument nodig.

Reisbrancheorganisatie ANVR waarschuwt ouders om tijdig voor kinderen een eigen paspoort aan te vragen. Kinderen die staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders kunnen tijdens de zomervakantie niet meer naar het buitenland.

Ouders negeren oproep

Tot nu toe hebben slechts 70.000 ouders een aanvraag gedaan voor een paspoort voor hun kinderen. In totaal staan er ongeveer 850 duizend kinderen bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Na 26 juni kunnen kinderen die geen eigen paspoort hebben niet meer naar het buitenland.

Het is daarom belangrijk dat (nu nog) bijgeschreven kinderen die voor de zomervakantie een eigen reisdocument nodig hebben, die zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 1 mei 2012, aanvragen. Er zal een uiterste inspanning worden gedaan om het aangevraagde document voor 30 juni 2012 (het begin van de zomervakantie) te leveren.

Spoedaanvraag paspoort niet mogelijk

Als voor een bijgeschreven kind na 1 mei een eigen document wordt aangevraagd dan wordt het document waarschijnlijk niet voor het einde van de zomervakantie geleverd (1 september 2012). Ook moet men er rekening mee houden dat het niet meer mogelijk zal zijn om een spoedaanvraag voor een reisdocument te doen.

De levertijd van reisdocumenten aangevraagd voor kinderen die niet staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders en de levertijd voor reisdocumenten aangevraagd voor volwassenen, blijft naar verwachting gelijk (3 werkdagen). Deze groep aanvragers hoeft niet voor 1 mei een paspoort of identiteitskaart aan te vragen om deze voor de zomervakantie geleverd te krijgen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739