vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

PERSBERICHT: Online reisverzekeraars onzorgvuldig met persoons- en financiële gegevens.

Een reisverzekering op internet afsluiten is gemakkelijk, maar is het ook veilig? Volgens een onderzoek van Reisverzekeringblog.nl niet in alle gevallen.

Uit het onderzoek is gebleken dat een aantal reisverzekeraars en aanbieders van reisverzekeringen, onzorgvuldig met persoons- en financiële gegevens van klanten omspringen. Door geen gebruik te maken van een beveiligde serververbinding, kunnen kwaadwillenden gegevens achterhalen die tijdens het aanvragen van een reisverzekering op de website worden ingevuld.

Hoewel uit het onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van de reisverzekeraars wél gebruikt maakt van een beveiligde verbinding, is het opmerkelijk dat een vijftal partijen waaronder Delta Lloyd, RVS en het Kruidvat de zaken kennelijk niet op orde hebben.

Een beveiligde verbinding is te herkennen aan de adresbalk waar ‘https’ in moet staan in plaats van ‘http’. De ‘s’ staat voor secure. Daarnaast verschijnt ook het bekende hangslotje. De overheid waarschuwt consumenten om bij betalingen altijd een website te controleren op de aanwezigheid van een beveiligde verbinding (veiliginternetten.nl).


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739