vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Piloten Spaanse vliegmaatschappij Iberia staken 30 dagen

Piloten spaanse vliegmaatschappij iberia staken 30 dagen Gisteren zijn de piloten van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia aan een stakingsreeks begonnen.

Er wordt in totaal 30 dagen gestaakt, iedere week op maandag en vrijdag. De piloten demonstreren tegen de oprichting van de prijsvechter Iberia Express, die eind maart zijn eerste vlucht uitvoerde.

126 vluchten geannuleerd

De eerste stakingsdag resulteerde in het annuleren van 126 vluchten, ruim een derde van alle geplande vliegreizen. De getroffen vluchten van gisteren waren onder meer verbindingen tussen Madrid en Frankfurt, Düsseldorf en Berlijn. Ook werden veel Spanjaarden gedupeerd die Pasen in het buitenland hebben gevierd of buitenlanders die voor de Semana Santa (Goede Week) met zijn vele processies naar Spanje zijn gevlogen.

Inkomen

De pilotenvakbond zegt dat de gezagvoerders die voor Iberia Epress werken, een lager salaris ontvangen. De piloten vrezen dat hun inkomen, banen en arbeidsomstandigheden daardoor onder druk komen te staan.

Reizigers die vliegen met Iberia moeten tot 20 juli rekening houden met overlast door de stakingen, in het bijzonder op maandag en vrijdag. De acties van de piloten zullen zorgen voor vertragingen en het annuleren van vluchten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739