vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

De premie van een reisverzekering vergelijken, hoe doe je dat?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

De vakantieperiode begint zo langzamerhand aan te breken en dat betekent voor velen ook het uitzoeken van de juiste reisverzekering. Op verschillende websites kan je in een mum van tijd de verschillende premies van reisverzekeringen vergelijken. Maar moet je wel alleen letten op de goedkoopste premie?

Premie moet aansluiten bij de dekking
Een lage premie is altijd wenselijk, maar let er wel op dat de premie aansluit bij de dekking voor jouw vakantiedoel.

Vakantiewensen
Bedenk voordat je de premies van reisverzekeringen gaat vergelijken eerst wat voor jou wel en niet van belang is voor een reisverzekering. Neem je waardevolle bagage mee, dan is het misschien prettig als je een ruime bagagedekking hebt. Ga je een gevaarlijke sport (bijvoorbeeld bergbeklimmen) beoefenen, dan moet dit vaak extra verzekerd worden. Als je dit soort zaken in kaart hebt gebracht, kun je pas echt de premies naast elkaar te zetten en vergelijken.

Premie van een reisverzekering vergelijken
Premie van een reisverzekering vergelijken

Eigen risico
Bij de ene reisverzekeraar zal je bij schade een hoger eigen risico moeten betalen dan bij de andere. Dit is zeker een punt waarvan de hoogte van de premie vanaf kan hangen. Controleer daarom altijd de hoogte van het eigen risico bij het afsluiten van een reisverzekering.

Met kinderen op vakantie
Bij gezinnen met kinderen kan een groot premieverschil ontstaan als je verschillende reisverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Bij sommige reisverzekeraars zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd. Het is raadzaam om te vergelijken welke voorwaarden bij welke reisverzekeraar gelden over het meeverzekeren van kinderen.

Checklist
Maak voor jezelf een checklist op basis van je behoeften. Niet al jouw wensen zullen onder de standaard reisverzekering vallen. Waarschijnlijk zul je nog een aanvullende dekking moeten afsluiten en daar betaal je vaak extra premie voor. Bereken bij iedere reisverzekeraar het totaalbedrag wat je kwijt bent inclusief aanvullende dekkingen en poliskosten. Verifieer dan pas welke premies (aangepast aan jouw wensen) voor jou echt het voordeligst is.

Uitkering bij schade
Reisverzekeraars hebben ieder hun eigen voorwaarden waaronder zij uitkeren bij schade. Wel is het zo dat sommige reisverzekeraars coulant omgaan met de voorwaarden. Uit ervaring blijkt dat de wat ‘duurdere’ reisverzekeraars meestal coulanter zijn bij het uitkeren van schade.

Een reisverzekering afsluiten?

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen vergelijken of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739