vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Prijsvechter easyJet maakt verlies, omzet stijgt

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Budgetmaatschappij easyJet heeft in het eerste kwartaal een verlies van 139 miljoen euro geboekt.

Het verlies is echter een kwart lager dan in dezelfde periode vorig jaar, ondanks sterk gestegen brandstofprijzen. Dat maakte easyJet woensdag bekend.

Opmerkelijk resultaat

Het resultaat is opmerkelijk, aangezien de brandstofrekening van de luchtvaartmaatschappij juist met 87 miljoen Britse pond steeg. Door de hogere brandstofprijzen lieten de meeste grote luchtvaartmaatschappijen, zoals Air France-KLM en Lufthansa, juist fors slechtere kartaalresultaten zien.

Volgens easyJet kon het verlies worden ingelopen door extra kostenbesparingen en een lagere uitval van vluchten. De inkomsten stegen zelfs met zestien procent naar 1,47 miljard pond. Het door easyJet vervoerde aantal passagiers steeg ook, met 5,4 procent naar 25,2 miljoen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739