vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Rabiës uitbraak in Vietnam

In de noordelijke provincies Son La, Lai Chau, Dien Bien, Lao Cai en Yen Bai in Vietnam is een uitbraak van hondsdolheid gemeld nadat 200 mensen gebeten zijn door honden die besmet zijn met het rabiës virus.

Advies voor reizigers: afhankelijk van risico vaccineren en contact met dieren vermijden.

Wat is Rabiës?

Rabiës (hondsdolheid) is een zeldzame virusinfectie van de hersenen.

Symptomen Rabiës

Rabiës begint met griepachtige verschijnselen. Vervolgens kunnen hetzij hyperactiviteit en krampen, hetzij verlammingsverschijnselen optreden. Rabiës is een zeer ernstige ziekte die vrijwel altijd tot de dood leidt.

Preventie tegen Rabiës

Vermijd zo veel mogelijk contact met zoogdieren in streken waar rabiës voorkomt. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om je tegen rabiës te laten vaccineren.

Bron: LCR.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739