vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: rechtsbijstand in het buitenland

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al vanaf slechts €1,90 per maand goed verzekerd in Europa!

Wanneer je in het buitenland bent, kun je te maken krijgen met situaties waarbij juridische hulp gewenst is.

In het buitenland gelden andere regels en wetten dan in Nederland. Daarom is het vaak moeilijk om je gelijk te krijgen. In sommige Aziatische landen is corruptie een groot probleem. Rechtsbijstand in het buitenland tijdens je vakantie of reis is zeker geen overbodige luxe.

Stel, je bent aangereden en je wilt de schade verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Of je hebt geen schuld aan de aanrijding, maar er wordt geld van je geëist omdat je een ‘rijke’ buitenlander bent. Een rechtsbijstandverzekering kan in zulke situaties een oplossing bieden.

Geen rechtshulpdekking in het buitenland?

Reisverzekering: rechtsbijstand in het buitenland

Een rechtshulpverzekering wordt bij sommige reisverzekeraars aangeboden als aanvullende verzekering op de reisverzekering. Daarnaast kennen we de standaard rechtsbijstandsverzekering, meestal als onderdeel van het verzekeringspakket voor particulieren. Mocht je reeds een rechtsbijstandverzekering hebben, is het verstandig om na te kijken of deze in het buitenland ook geldig is. Vaak is het dekkingsgebied van een rechtsbijstandsverzekering beperkt tot Nederland en enkele landen in Europa. Je kunt daarom in het buitenland niet altijd gebruik maken van deze verzekering. Een rechtsbijstandverzekering is eventueel uit te breiden naar een werelddekking, maar daar betaal je meer premie voor.

Reisverzekering aanvullen met een rechtsbijstandverzekering

In het buitenland kun je op onverwachte moment geconfronteerd worden met aanzienlijke juridische kosten. Zo kan een geschil ontstaan over een contract of iemand wil je ergens voor aansprakelijk stellen. Wanneer je een reisverzekering aanvult met een rechtsbijstandsverzekering, ben je in de meeste gevallen voor deze kosten verzekerd.

Rechtsbijstandverzekering bij reisverzekeraar

Allianz Global Assistance biedt de rechtsbijstandsverzekering aan bij een doorlopende reisverzekering.

Recht op verhaal-, straf-, en contractbijstand

Een aanvullende dekking voor rechtsbijstand op je reisverzekering biedt veelal dekking in de volgende situaties:

  • Rechtsbijstand aan verzekerde persoonlijk of verhaalsbijstand bij schade aan zijn eigendommen, toegebracht door een derde die daarvoor wettelijk aansprakelijk is.
  • Strafbijstand, rechtsbijstand in strafzaken aangespannen tegen een verzekerde, tenzij er sprake is van een strafbaar feit dat getuigt van opzet of criminele intentie of van een overtreding van fiscale voorschriften (waaronder douanevoorschriften).
  • Contractbijstand, rechtsbijstand bij geschillen over overeenkomsten die door verzekerde zijn gesloten in rechtstreeks verband met de reis.

Voorschot en borgsommen

Een onderdeel van de rechtshulp is het voorschieten van een borgsom. Soms wordt dit door een buitenlandse overheid geëist. Dat kan in geval van een gedekte strafzaak, waarbij de betaling van een waarborgsom wordt verlangd voor vrijlating.

Een ander voorbeeld is de teruggave van een toebehorende zaak of opheffing van een beslag. Wanneer je het voorschot aanvaard, dien je dit zo spoedig mogelijk terug te betalen. Minimaal binnen één jaar na de aanvaarding.

Uitzonderingen van vergoeding

Er gelden uitzonderingen bij het verstrekken van een borgsom of vergoeding. Bijvoorbeeld bij opzet, criminele intentie of een overtreding van de fiscale voorschriften. Ook gebeurtenissen die zijn ontstaan, terwijl de bestuurder van een motorrijtuig de rijbevoegdheid onvoorwaardelijk is ontzegd of terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs worden niet vergoed.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739