vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Record aantal reizigers op Nederlandse luchthavens

schiphol

Record aantal reizigers op Nederlandse luchthavens

Voor de Nederlandse luchthavens was 2012 een goed jaar. Het aantal vliegpassagiers steeg in 2012 tot bijna 56 miljoen, ruim 3 procent meer dan in 2011, zo laat het CBS weten.

Nieuw reizigersrecord luchthaven Schiphol

De luchthaven Schiphol brak records en verwerkte maar liefst 51 miljoen reizigers. Nooit eerder zag deze luchthaven zoveel passagiers in één jaar. In 1980 reisden nog maar 10 miljoen passagiers via Schiphol, in 2002 werd de grens van 40 miljoen doorbroken. Bij de overige luchthavens groeide het passagiersvervoer in het afgelopen jaar maar liefst met 12 procent.

Grotere omzet luchtvaartbedrijven in 2012

De omzet van de luchtvaartbedrijven steeg in 2012 met 8 procent tot bijna 11 miljard euro. Toegenomen passagiersaantallen en doorberekende brandstofprijzen stuwden de omzet omhoog. Ongeveer 80 procent van de omzet komt voor rekening van het passagiersvervoer. De Nederlandse luchthavens zetten in 2012 circa 3 procent meer om.

Minder luchtvracht

In 2012 werd minder vracht vervoerd dan in 2011. De hoeveelheid luchtvracht daalde met ruim 3 procent tot 1,5 miljoen ton. Hoofdoorzaak van deze krimp is de slechte wereldhandel. Schiphol blijft binnen Europa één van de meest toonaangevende vrachtluchthavens.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Reisverzekeringblog.nl tip: Ga je regelmatig op zakenreis naar het buitenland? Sluit dan een doorlopende zakenreisverzekering af. De doorlopende zakenreisverzekering is bedoeld voor ondernemers, zakenmensen, commissarissen, directeuren en staffunctionarissen die voor hun bedrijf regelmatig naar het buitenland reizen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739