vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Recordaantal passagiers voor Nederlandse luchthavens

Schiphol1-720x439

Het gaat goed met de Nederlandse luchthavens. De totale omzet is in het derde kwartaal met meer dan 3,5 procent toegenomen, tot het hoogste niveau ooit. Ook het aantal passagiers dat via de Nederlandse luchthavens reisden, bereikte in het derde kwartaal een record. Eindhoven Airport kende de grootste groei in het aantal passagiers, zo laat het CBS weten.

Het grootste deel van de inkomsten van luchthavens en aanverwante dienstverleners komt van de passagiers. Ten opzichte van het derde kwartaal 2009 is het aantal afgehandelde passagiers met 38 procent gestegen naar ruim 19 miljoen. De omzet steeg in dezelfde periode met ruim 30 procent en het aantal vluchten voor passagiers- en vrachtvervoer nam toe met een kleine 20 procent. Daarmee hebben de dienstverleners voor de luchtvaart de sterkste groei na de crisis laten zien in de totale transportsector.

Eindhoven Airport groet het sterkst

Eindhoven Airport zag de grootste stijging in het aantal in- en uitgaande passagiers. In het derde kwartaal van 2015 zijn meer dan 1,3 miljoen reizigers verwerkt, bijna 8 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee is Eindhoven Airport de tweede luchthaven van ons land. Schiphol is de belangrijkste luchthaven. In het derde kwartaal reisden ruim 17 miljoen, oftewel 9 van de 10 reizigers in het luchtvervoer, via dit vliegveld. Rotterdam The Hague Airport is met een half miljoen passagiers in het derde kwartaal de derde luchthaven van Nederland.

Minder passagiers voor Maastricht

Maastricht Aachen airport heeft de aantallen afgehandelde passagiers de laatste zeven kwartalen alsmaar zien dalen. Waren dit er in het derde kwartaal van 2013 nog meer dan 160 duizend nu is dat aantal meer dan gehalveerd naar nog geen 75 duizend. Er is veel concurrentie van omliggende (buitenlandse) vliegvelden en het aantal bestemmingen is afgenomen. Ook de vrachtafhandeling op Maastricht staat onder druk. In de afgelopen twee jaar is de vrachtafhandeling met 1 procent afgenomen. De totale vrachtafhandeling van alle luchthavens in Nederland is in deze periode juist met bijna 6,5 procent gestegen.

Bron: CBS

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739