vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Regels geldigheidsduur paspoort Turkije aangepast

Turkije heeft per 1 januari 2015 de regels met betrekking tot de geldigheidsduur van het paspoort aangepast. Vanaf volgend jaar moeten reizigers naar Turkije in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat na afloop van de visumperiode nog minimaal 60 dagen geldig is. 

Geldigheidsduur paspoort bij reizen naar Turkije

Deze aangepaste regelgeving geldt zowel voor het visum dat je voorlopig nog bij aankomst in Turkije kunt verkrijgen als voor het digitale e-visum dat je online voorafgaand aan je vakantie kunt regelen. Een visum voor Turkije heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximumverblijf van 90 dagen.

Voorbeeld geldigheidsduur

Stel je gaat op 9 januari 2015 op vakantie naar Turkije en je koopt hiervoor een visum dat geldig is vanaf deze datum. Dit visum is 180 dagen geldig, tot 8 juli 2015. Dit betekent dat je paspoort minimaal geldig moet zijn tot 7 september 2015 (dus tot 60 dagen na afloop van de visumperiode).

Visum voor Turkije

Turkije wil ook de visumverstrekking aanpassen. Dat zou dan alleen nog voorafgaand aan je reis digitaal kunnen met het zogenoemde e-visum. In principe zou dit e-visum verplicht zijn vanaf 1 november 2014, maar door protesten uit de reisbranche is het ook nog altijd mogelijk om een visum direct bij aankomst op de luchthaven te kopen.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739