vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisadvies Egypte zorgt voor onduidelijkheid en irritatie

egypte

Reisadvies Egypte zorgt voor onduidelijkheid en irritatie

Het ministerie van Buitenlandse zaken is niet erg duidelijk voor wat betreft het reisadvies voor Egypte, zo klagen consumenten en de reisbranche. Ook het calamiteitenfonds wacht te lang om geheel Egypte als calamiteit te bestempelen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld landen als België, Duitsland en de VS, heeft Buitenlandse zaken Nederlanders nog niet gevraagd om terug te komen.

Het nieuwe reisadvies voor Egypte van het ministerie van Buitenlandse Zaken schept vooral onduidelijkheid. Zo laat de ANVR, de brancheorganisatie van reisbureaus, aan de NOS weten.

Het ministerie scherpte het reisadvies al een paar keer aan. Maar reizen naar de vakantiegebieden zou nog steeds kunnen. Gisteren liet BuZa weten dat niet-essentiële reizen naar resorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba worden ontraden. Nu is voor reizigers niet helder of ze wel of niet naar zo’n resort moeten gaan. Het is voor een toerist niet gemakkelijk te bepalen of een reis wel of niet essentieel is.

Als Buitenlandse Zaken het er niet veilig vindt, dan had het beter alle reizen naar Egypte kunnen ontraden, is de mening van de ANVR.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739