vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisadvies Egypte: waarschuwingsniveau aangepast

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Op 28 januari 2011 heeft Het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Egypte flink aangescherpt. Alle niet-essentiële reizen naar grote steden als Caïro, Alexandrië en Suez worden afgeraden. Het advies geldt niet voor de populaire badplaatsen.

Het waarschuwingsniveau op de website van Buitenlandse Zaken is sinds gisteren gestegen van twee naar vier. Het hoogste waarschuwingsniveau is zes.

Situatie Egypte verslechterd

Op de website van het Ministerie valt te lezen dat In voornamelijk de grotere (binnen)steden zoals Caïro, Alexandrië, Mahalla, Assiut, Suez, Ismaïlia en bij Rafaa, de gebruikelijke communicatiemiddelen zoals (mobiele) telefoon en internet niet of nauwelijks meer werken.

Er geldt momenteel een avondklok voor het gehele land van 18.00 tot 07.00 uur.

Badplaatsen in Egypte nog rustig

In de vakantiebadplaatsen aan de Rode zee en Golf van Akkaba (Sharm El Sheikh en Hurghada en omstreken) zijn vooralsnog geen protesten gemeld.

Minister Rosenthal noemt de onlusten in de Arabische landen verontrustend. Hij zegt dat er hervormingen nodig zijn op sociaal en politiek gebied.

Touroperators nemen maatregelen

Op de website van de grootste touroperator in Nederland, TUI (Arke, Holland International en KRAS), laat men weten alle reizen naar Caïro met vertrekdatum tot en met maandag 31 januari niet op te nemen in het reisprogramma.

De reizen en strandvakanties naar Hurghada, Sharm el Sheik en Marsa Alam gaan gewoon door omdat er volgens TUI in de vakantiegebieden niets aan de hand is.

Rondreizen of cruises in Egypte waarbij Caïro een substantieel onderdeel van de reis is worden aangepast. Reizigers hebben de mogelijkheid om de reis kosteloos te annuleren of om te boeken. Dit geldt ook voor stedenreizen met Cairo in het programma.

Annuleringsverzekering

In tegenstelling tot wat reizigers denken, biedt een annuleringsverzekering geen oplossing in dit soort situaties. Een annuleringsverzekering is alleen bedoelt voor persoonlijke omstandigheden die de reiziger zelf aangaan en waardoor een reis niet plaats kan vinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ziekte of overlijden in de familiesfeer.

Omboekgarantieverzekering

Reizigers met een omboekgarantieverzekering van Unigarant kunnen in bepaalde situaties zoals bij onrust, gratis de reis naar Egypte omboeken.

Informeer bij uw touroperator

Heb je een reis naar Egypte geboekt en vertrek je binnenkort? Informeer dan bij je touroperator of er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739