vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Ghana: Pas op voor onrust, criminaliteit en geweld

Reisadvies Ghana: Pas op voor onrust, criminaliteit en geweld

Reizigers die naar Ghana vertrekken of er al verblijven moeten extra oppassen voor zware criminaliteit en onrust door etnische geschillen in het Noorden van het land.

Actualiteiten

Er is een sterke toename in berovingen en gewapende overvallen geconstateerd. Hierbij waren ook westerlingen het slachtoffer van geweld en seksuele vergrijpen. Je wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten en op je hoede te zijn.

Op de autowegen vinden regelmatig (gewapende) overvallen plaats, vooral op de ‘Tema Highway’. Je wordt geadviseerd op deze wegen in de avond (inclusief de schemering) niet te stoppen.

Onveilige gebieden

In het noorden van Ghana dient je er rekening mee te houden dat etnische geschillen over leiderschap en land kunnen leiden tot plaatselijke onrust en geweld. Je wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten en de ontwikkelingen ter plaatse via de lokale media te volgen.

Bron: Reisadvies Ministerie van Buitenlandse zaken

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739