vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Thailand

Nederlanders massaal op wintersport Sinds 12 maart 2010 strijden demonstranten, ook wel roodhemden genoemd, voor het aftreden van de huidige premier Abhisit. Afgelopen zaterdag vielen er doden en gewonden tijdens de demonstraties.

Reizigers die een reis gepland hebben naar Thailand hoeven zich echter geen zorgen te maken, maar het is wel verstandig om je aan te passen aan de situatie. Daarom in dit artikel meer informatie over reizen naar Thailand.

Gewelddadige confrontaties
Afgelopen zaterdag, 10 april, hebben de demonstraties tot gewelddadige confrontaties met het leger en politie geleid. Hierbij zijn tenminste 20 doden en 800 gewonden gevallen. Het is zeer waarschijnlijk dat er nieuwe incidenten zullen plaatsvinden, aangezien de politieke toestand gespannen is.

Niet essentiële reizen naar Bangkok worden ontraden
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraad alle niet-essentiële reizen naar Bangkok en omstreken. De adviezen van de overheid zijn overigens niet bindend, de reiziger of touroperator bepaalt zelf of de reis door gaat. Je kunt het advies zien als een aanbeveling. Reizigers wordt aangeraden om zich zo min mogelijk te verplaatsen binnen de Thaise hoofdstad en de Engelstalige nieuwsmedia te blijven volgen. Tevens is het raadzaam dagelijks de website van de Nederlandse Ambassade in Bangkok in de gaten te houden.

Thailand bezoeken
Wie een reis geboekt heeft naar Thailand hoeft zich geen zorgen te maken. Thailand is een groot land en de demonstraties bevinden zich maar op enkele plekken in Bangkok. Indien je gebieden als Khao San Road, de Fa Phan Bridge, het Democracy Monument en het Ratchaprasong gebied vermijdt is er weinig aan de hand. Toeristen blijken het soms interessant te vinden om zich tussen de demonstranten te begeven en foto’s te maken. Doe dit niet. Reizigers kunnen zich registreren op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en worden dan per sms op de hoogte gehouden over de situatie in Thailand. Op deze manier weet je precies welke gebieden je het beste kunt vermijden.

Nederlanders woonachtig in Thailand bevestigen dat het veilig is voor toeristen. De protesten zijn immers gericht op premier Abhisit en niet op toeristen. Bovendien is het merendeel van de roodhemden afkomstig uit het arme deel van Thailand, dat erg afhankelijk is van de inkomsten uit het toerisme.

Dekkingsbeperking Calamiteitenfonds
Het Calamiteitenfonds geeft indien nodig een negatief reisadvies af, wat ook wel dekkingsbeperking wordt genoemd. Het Calamiteitenfonds beslist enkel over het reisadvies bij een natuurramp of molest. Mocht het Calamiteitenfonds een dekkingsbeperking afgeven, dan kan je een geplande reis naar dat gebied kosteloos annuleren. Deze garantie hebt je alleen wanneer je een reis boekt bij een aan het fonds deelnemende reisorganisaties. Op de website van het Calamiteitenfonds kun je bekijken welke reisorganisaties deelnemen aan het fonds.

Reis naar Thailand annuleren
Aangezien er geen dekkingsbeperking door het Calamiteitenfonds is afgegeven voor Thailand, zal er geen vergoeding worden uitgekeerd bij annuleren. Mocht je om deze situatie toch niet naar Thailand willen reizen, dan kun je de touroperator vragen of er een mogelijkheid is de reis om te boeken. De touroperator is niet verplicht om dit te doen.
Ook op je eventueel afgesloten annuleringsverzekering kan je in dit geval geen beroep doen. De situatie in Thailand valt niet onder de annuleringsvoorwaarden. Mocht het zo zijn dat er uiteindelijk toch een dekkingsbeperking wordt afgegeven voor Thailand, let er dan wel op dat je reisverzekering in bepaalde situaties geen dekking biedt. Een reisverzekeraar gaat er vanuit dat je er alles aan zal doen om het risicogebied te vermijden. Informeer hierover bij je reisverzekeraar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739