vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisongevallen meeverzekeren op je reisverzekering

Reisongevallen meeverzekeren op je reisverzekering
Reisongevallen meeverzekeren op je reisverzekering

Met de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je verzekerd bij reisongevallen tijdens je vakantie, wanneer je kiest voor de dekking medische kosten.

Je kan dit uitbreiden met een extra ongevallendekking voor slechts € 0,10 per dag. Je ontvang dan € 25.000,- bij overlijden en in geval van blijvende invaliditeit krijg je een vergoeding van maximaal € 75.000,- .

De kortlopende reisverzekering met Europadekking heb je al v.a. €1,50 per dag. Je reisbagage is dan in heel Europa verzekerd voor verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal maximaal € 4.000,-) en je bent verzekerd voor S.O.S. hulpverlening. Dit geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Om ook voor ongevallen verzekerd te zijn moet je voor de dekking medische kosten kiezen. Wil je ook een geldbedrag ontvangen als je blijvend invalide wordt of komt te overlijden, dan moet je de basisdekking uitbreiden met de ongevallenverzekering.

Reisongevallenverzekering

Een ongevallendekking op je reisverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval. Dat kan belangrijk zijn als je bijvoorbeeld ondernemer of ZZP-er bent en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. Met de ongevallenverzekering op je reisverzekering kan men aanspraak maken op een maximale vergoeding na overlijden of een uitkering bij blijvende invaliditeit. Ben je blijvend invalide geraakt tijdens je vakantie? Dan bepaalt een arts voor hoeveel procent jij recht hebt op een uitkering. Stelt de arts vast dat je voor 25% invalide bent dan ontvang je 25% van het verzekerd bedrag.

Ongevallenverzekering wel of niet?

Of de ongevallenverzekering op een reisverzekering noodzakelijk is hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Zoals ben je in loondienst of zelfstandig? Welke andere verzekeringen heb je? Heb je bijvoorbeeld al een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bij twijfel kan je beter wel kiezen voor een ongevallendekking op je reisverzekering, de premie is laag en je hebt een extra zekerheid achter de hand. Zo ben je op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance verzekerd bij overlijden voor € 25.000,- en bij blijvende invaliditeit ontvang je een vergoeding van maximaal € 75.000,- en dat voor slechts € 0,10 per dag.

De ongevallenverzekering staat al aangevinkt als je een premieberekening voor de kortlopende reisverzekering gaat maken.

Medische kosten meeverzekeren is belangrijk

Bij een ongeval krijg je natuurlijk ook te maken met medische kosten. Het is daarom van belang dat je ook kiest voor de dekking medische kosten, zodat ambulancevervoer, kosten van het ziekenhuis of medisch specialisten en medicijnen ook meeverzekerd zijn. Denk er aan dat je zorgverzekering niet altijd alle medische kosten in het buitenland vergoedt. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen medische kosten en wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. €1,50 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-0verzicht:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

In de voorwaarden kun je lezen wat er wel en niet gedekt wordt door Allianz Global Assistance. Daarnaast wordt er vermeld tot welke bedragen bepaalde bagage wordt gedekt. Het is verstandig om de voorwaarden mee te nemen op vakantie, zodat je weet hoe te handelen wanneer er een onvoorziene gebeurtenis optreedt.

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

  • Europa- of werelddekking
  • Reisongevallen
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Annuleringsverzekering

Je hebt bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

  • Europa
  • Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
  • Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico´s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Van de beste kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance mag je verwachten dat al jouw onvoorziene medische kosten vergoedt worden (mits meeverzekerd), waar je ook bent.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met ongevallenverzekering? Neem contact met ons op. Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739