vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering voor een autovakantie in Europa

Reisverzekering voor een autovakantie in Europa
Reisverzekering voor een autovakantie in Europa

Voor een autovakantie in Europa is een kortlopende reisverzekering prima geschikt, wel is het van belang de juiste dekking te kiezen. Zo kan je een een extra dekking voor hulp aan automobilisten afsluiten die dekking biedt bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig door pech of een ongeval.

De premie voor de automobilistenhulp-verzekering bedraagt eenmalig € 13,75 en deze reisverzekering biedt tevens vervangend vervoer. Deze verzekering kan worden afgesloten als extra dekking op een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Waar moet een reisverzekering voor een autovakantie aan voldoen?

Op vakantie met je auto naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en zelfs Kroatië is een heerlijk vooruitzicht. Natuurlijk vraagt een lange autorit de juiste voorbereidingen, daar hoort de keuze voor de juiste reisverzekering ook bij. Maar waar moet je op letten bij keuze van reisverzekering voor een autovakantie Europa?

Ga je een reisverzekering afsluiten voor een autovakantie? Let dan onder andere op deze zaken:

 • Krijg je een vervangende auto bij uitval van jouw voertuig?
 • Worden extra verblijfskosten vergoed als je auto gerepareerd moet worden en jij niet verder kan rijden?
 • Hoe zit het met de kosten van vervoer als jij je auto niet kan gebruiken door pech of een ongeval?
 • Hoe zit het met eventuele reiskosten als je auto gestolen wordt?

Standaarddekking reisverzekering autovakantie

De basisdekking voor deze autovakantie reisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Bij Allianz Global Assistance ben je met de kortlopende reisverzekering altijd verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Zo ben je onder andere verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

De hoogte van de vergoedingen lees je in de verzekeringsvoorwaarden. Wanneer je een beroep wilt doen op je reisverzekering en vervangend vervoer wilt, moet je altijd eerst contact opnemen met de alarmcentrale. Denk er ook aan altijd een creditcard mee te nemen voor de huur van de vervangende auto.

Extra dekking automobilistenhulp voor je autovakantie

De uitbreiding automobilistenhulp biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering is geldig in heel Europa. Ook in Nederland maar uitsluitend als de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd. Met Automobilistenhulp zorg je er voor dat je mobiel blijft tijdens jouw vakantie. Gebeurt er iets op weg naar jouw vakantiebestemming, tijdens je vakantie of op weg terug dan ontvang je direct hulp van Allianz Global Assistance. Je bent onder meer verzekerd voor:

 • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
 • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

Wanneer je de dekking Automobilistenhulp afsluit bij een kortlopende reisverzekering voor je autovakantie betaal je eenmalig € 13,75

Kortlopende reisverzekering + hulp voor automobilisten afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp voor een autovakantie is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor een autovakantie? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739