vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering bij Allianz Global Assistance en de bosbranden Australië

Reisverzekering bij Allianz Global Assistance en de bosbranden Australië

Reisverzekering bij Allianz Global Assistance en de bosbranden Australië

Op dit moment zijn er meer dan 100 bosbranden in verschillende staten in Australië. Voor de staat New South Wales geldt de noodtoestand vanaf vrijdag 3 januari tot en met donderdag 9 januari 2020 vanwege de groter wordende bosbranden. Wanneer de optie ‘Terreuraanslagen & natuurrampen‘ is afgesloten bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is er dekking voor de gevolgen hiervan. Dat betekent dat zij voor geboekte reizen naar of via dit gebied de annulerings- of omboekingskosten vergoeden.

De dekking geldt voor de:

  • Doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking Terreuraanslagen & natuurrampen (annuleringskosten).
  • Samengestelde reis (annuleringskosten niet gebruikte onderdelen van de reis of extra kosten bij aanpassing van de reis). Bij Samengestelde Reis gelden maximeringen bij het aanpassen van de reis.

De dekkingsperiode gaat in op 3 januari 2020 en geld voor Australië, de staat New South Wales

Belangrijke informatie

Allianz Global Assistance zal de kosten van annuleren of omboeken van een geplande reis vergoeden. Voor een pakketreis geldt dat dit wel eerst gemeld moet worden bij de reisorganisatie waar de reis geboekt is.

Als verzekerden nu in het gebied zijn en kosten moeten maken, bijvoorbeeld voor de verplichte evacuatie, dan kan de verzekeraar niet zeggen dat er altijd dekking wordt geboden. De reisverzekering biedt dekking voor gedwongen oponthoud (noodzakelijke extra kosten van terugreis naar Nederland en extra verblijfkosten, na de voorgenomen verblijfsduur). Overige kosten vallen niet binnen de dekking.

Wijzigen of annuleren van een reis naar Australie

Mocht je vragen hebben over het annuleren of wijzigen van je reis of als jij je reis wil omboeken, dan kan je contact opnemen met de touroperator of reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt.

Meer informatie?

Heb je vragen over de dekking van je reis- en annuleringsverzekering inzake de bosbranden in Australie? Lees dan de meest gestelde vragen en antwoorden: Aangepaste dekking i.v.m. bosbranden Australië

Je kan ook contact opnemen met de afdeling Claims op telefoonnummer 020 561 8730 of via schade@allianz-assistance.nl.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739