vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering en bijzondere sporten

Reisverzekering en bijzondere sporten
Reisverzekering en bijzondere sporten

Ben je van plan om tijdens jouw reis of vakantie een bijzondere sport te beoefenen zoals parachutespringen of zweefvliegen? Dan heeft dat consequenties voor je reisverzekering.

Een bijzondere sport brengt extra risico met zich mee. Hiervan moet de reisverzekeraar op de hoogte zijn en je moet daarvoor extra premie betalen. Dit geldt niet voor recreatief sporten zoals een partijtje voetbal op de camping. Sporten in wedstrijdverband is vrijwel altijd uitgesloten op een standaard reisverzekering. Mocht je dat van plan zijn, neem dan eerst contact met ons op.

Reisverzekering en dekking voor sporten

Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten en je bent van plan om een bijzondere/gevaarlijke sport te gaan beoefenen dan zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Sluit een kortlopende reisverzekering af met de dekking bijzondere (winter) sporten (voor reizen in Europa kies je Europadekking en anders werelddekking).
  • Sluit een doorlopende reisverzekering af met de dekking bijzondere (winter) sporten.
  • Sluit een speciale outdoor en survival reisverzekering af als je ook een ongevallendekking en een aansprakelijkheidsdekking wilt (alleen voor binnen Europa).

Bijzondere sporten

Een aantal voorbeelden van bijzondere sporten die niet onder de dekking van een standaard reisverzekering vallen:

  • bergbeklimmen
  • abseilen
  • bungee-jumping
  • ultralight vliegen
  • zweefvliegen
  • wintersport

Sporten meeverzekeren op je reisverzekering

Je kunt bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance, kiezen voor de dekking ‘Sport’ (inclusief wintersport). Je bent dan voor de meeste bijzondere sporten verzekerd.

Uitbreiding bijzondere sporten bij Allianz Global Assistance

De dekking bijzondere sporten en wintersport van Allianz Global Assistance omvat onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Maar ook bijzondere wintersporten zoals: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Reisverzekering voor gevaarlijke sporten: Adventure & Survival Verzekering

Wanneer je een avontuurlijke reis gaat maken in Europa die in het teken staat van bijzondere en gevaarlijk sporten, kan je het beste de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten. Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering met sportdekking en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Dat is niet zo bij een normale kortlopende reisverzekering met sportdekking en dit heb je wel nodig als je outdoor activiteiten gaat ondernemen. Je hebt al een Adventure & Survival Verzekering: v.a. € 1,80 per dag.  Meer weten:

Wat kost een reisverzekering met dekking voor sport?

De extra premie voor een sportdekking op je reisverzekering is relatief laag. Bij Reisverzekeringblog, heb je de mogelijkheid om drie verschillende kortlopende reisverzekeringen met dekking voor sporten af te sluiten.

Reisverzekering met sportdekking afsluiten

Bereken de premie en sluit af. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over sporten en een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739