vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering voor buitenlanders: meest gestelde vragen en antwoorden

Reisverzekering voor buitenlanders: meest gestelde vragen en antwoorden

Ieder jaar komen er buitenlanders naar Nederland voor een familiebezoek, vakantie, congressen, stage, studie, enz. In sommige gevallen is het dan raadzaam om een reisverzekering of een ziektekostenverzekering af te sluiten voor je buitenlandse gast.

In dit artikel zetten we de meest gestelde vragen over reisverzekeringen voor buitenlanders, op een rijtje.

Vraag: Waarom is het voor een buitenlander verstandig om een reisverzekering af te sluiten?
Antwoord: Het is belangrijk dat buitenlanders, die tijdelijk in Nederland verblijven, verzekerd zijn tegen medische kosten. Er kan hier altijd iets gebeuren en dan kan iemand met erg hoge kosten geconfronteerd worden. Ter illustratie, een nacht in het ziekenhuis kost gemiddeld € 800,- Een week kost dan bijna € 6.000,-

Vraag: Ik wil in Nederland voor mijn buitenlandse gast een reisverzekering afsluiten, omdat dit verplicht is voor de aanvraag van een Schengenvisum (toeristenvisum), is dat mogelijk?
Antwoord: Jazeker. De Travel Risk Insurance voldoet aan de eisen voor een Schengenvisum. Deze reisverzekering biedt dekking voor eventuele uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. En hebben een minimale dekking van € 30.000,- Lees hier meer: Reisverzekering voor een Schengenvisum

Vraag: Moet ik ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse gast?
Antwoord: Meestal is dat niet nodig. Wanneer je een AVP hebt (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) dan zijn logés, voor zover hun aansprakelijkheid niet wordt gedekt door een andere verzekering, ook meeverzekerd. Informeer daarvoor bij je verzekeraar of tussenpersoon.

Vraag: Ik ben een Nederlandse pensionado / expat en woon al jaren in het buitenland. Nu ga ik voor vakantie en familiebezoek naar Nederland. Kan ik daarvoor een reisverzekering met dekking voor medische kosten voor afsluiten?
Antwoord: Ja, dat is geen enkel probleem. Je kan kiezen uit de Travel Risk Insurance.

Vraag: Ik weet niet precies wanneer mijn buitenlandse gasten arriveren. Kan ik de ingangsdatum van een reisverzekering veranderen?
Antwoord: Je mag de ingangsdatum van de verzekering verschuiven naar een latere datum. Dat moet schriftelijk worden aangevraagd. Zodra de verzekering is ingegaan, kan de ingangsdatum niet meer verschoven worden.

Vraag: Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?
Antwoord: Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land van herkomst (het land waar je voor vertrek naar Nederland woonachtig was en/of het land waarvan je de nationaliteit hebt).

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of Europa.

Vraag: Mijn buitenlandse partner komt tijdelijk naar Nederland. Vallen de kosten van een zwangerschap en/of bevalling ook onder de reisverzekering of ziektekostenverzekering?
Antwoord: Nee, een reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor onverwachte kosten.

Vraag: Welke reisverzekering voor buitenlanders bieden jullie aan?
Antwoord: De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Vraag: Wat kost een reisverzekering voor buitenlanders?
Antwoord: Wij hebben twee verschillende reisverzekeringen voor buitenlanders:

  • Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Deze reisverzekering kost € 3,- per persoon per dag. Met deze reisverzekering heb je werelddekking en kun je doorreizen naar bestemmingen buiten Europa. Er geldt een eigen risico voor geneeskundige kosten van € 45,-. Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar.

Vraag: Kan ik zelf de premie voor een reisverzekering voor buitenlanders berekenen?
Antwoord: Ja, dat kan. De premie wordt eerst getoond op het aanvraagformulier, daarna kan je de reisverzekering aan te vragen.

Vraag: Kan ik zelf in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse familie of partner in het buitenland, die naar Nederland wil reizen?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Kan ik de polis van de reisverzekering opsturen naar het buitenland?
Antwoord: Ja, wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Vraag: Kan ik een Engelstalige verklaring krijgen dat ik deze verzekering heb afgesloten?
Antwoord: Ja. Vermeld het op de aanvraag of stuur ons een e-mail met het polisnummer en je gegevens. Wij zorgen dan voor een Engelstalige verklaring.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Premie berekenen en afsluiten

Je kunt zelf eenvoudig de premie berekenen en de reisverzekering voor buitenlanders, afsluiten.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor buitenlanders of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739