vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor dagtrips naar België en Duitsland

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Nederland is maar een klein land. Een dagje in één van onze buurlanden doorbrengen is daarom niet vreemd. Shoppen, uitwaaien aan de kust of een attractiepark bezoeken doen we niet alleen in Nederland, maar ook in België of Duitsland. Juist tijdens deze uitstapjes vergeet men vaak goed verzekerd op weg te gaan.

Doorlopende reisverzekering
Indien je meer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat (inclusief dagtrips en weekendjes weg) is het veelal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan het gehele jaar door verzekerd en je hoeft niet elke keer wanneer je over de grens gaat aan een reisverzekering te denken.

Kortlopende reisverzekering
Als je minder dan 16 dagen per jaar op vakantie gaat is het minder gunstig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dan is er de mogelijkheid om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Je kunt zelf aangeven voor welke periode je verzekerd wilt zijn. Dit kan één dag zijn, maar ook meerdere dagen.

Groepsreisverzekering
Reisverzekeraar Allianz Global Assistance biedt speciaal voor groepen een groepsreisverzekering aan. Met deze reisverzekering is een gehele groep verzekerd tijdens een uitstapje. Er zijn verschillende mogelijkheden en dekkingen. Meer over de verschillende groepsreisverzekeringen lees je in ons artikel ‘Groepsreisverzekering dekt risico’s tijdens groepsuitjes’.

Reisverzekering voor dagtrips naar belgië en duitsland
Groeps- en Schoolreisverzekering

Medische kosten
Een belangrijke dekking waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering is de rubriek medische kosten. Wanneer je enkel een basiszorgverzekering in Nederland hebt, dan betaalt de zorgverzekeraar hooguit het bedrag dat eenzelfde behandeling in Nederland zou kosten. In Duitsland kan zorg bijvoorbeeld duurder zijn dan in Nederland. Dat zou betekenen dat je zelf het verschil moet bijbetalen. Om dit te voorkomen, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten of kiezen voor de dekking medische kosten bij het afsluiten van een reisverzekering.

S.O.S. kosten
Onder S.O.S. kosten vallen repatriëring en extra reis- en verblijfkosten. Wanneer er in het buitenland iets gebeurt kun je niet altijd meer per eigen vervoer terug naar huis. Met de dekking S.O.S. kosten zijn eventuele repatriëringskosten gedekt. Ook extra reis- en verblijfskosten vanwege een verzekerde gebeurtenis vallen onder deze dekking.

Reisbagage
Indien je een dagje naar het stand, pretpark of andere stad gaat neem je vaak ook kostbare spullen mee. Een mp3-speler, fotocamera of een dure zonnebril. Mocht daar iets mee gebeuren (denk aan diefstal, verlies of schade), dan valt dit onder de dekking reisbagage.

Toelichting
De voorwaarden en dekking verschillen per reisverzekeraar. Informeer bij je reisverzekeraar naar de mogelijkheden wat betreft dagtrips in het buitenland. Voor dagtrips binnen Nederland gelden doorgaans andere voorwaarden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739