vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Diefstal van geld tijdens je vakantie

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit bij Allianz Global Assistance, heb je de mogelijkheid om optioneel een dekking voor geld mee te verzekeren.

Met deze extra dekking ben je verzekerd voor schade door diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens jouw vakantie. Er geldt echter wel een maximaal verzekerd bedrag.

Diefstal op vakantie

Diefstal van geld tijdens je vakantie
Diefstal van geld tijdens je vakantie

Uit een enquête van Hotel.info, is gebleken dat maar liefst 1 op de 3 toeristen slachtoffer wordt van diefstal tijdens de vakantie. Nog altijd is geld het meeste geliefde doelwit van dievengilde, gevolgd door de camera, tas en portemonnee. De meeste diefstallen worden overigens gewoon op straat gepleegd, op de accommodatie of in het openbaar vervoer.

Voorkom diefstal

Een reisverzekeraar geeft geen vergoeding, wanneer je niet de normale voorzichtigheid hebt betracht om verlies of diefstal van geld te voorkomen. Geld onbeheerd achtergelaten wordt daarom niet vergoed. Dat geldt ook voor diefstal uit bijvoorbeeld een tent, aanhangwagen, motorrijtuig of vaartuig. Even gaan zwemmen in zee en je portemonnee onbeheerd achterlaten op het strand is ook niet toegestaan.

Beroofd in het buitenland?

Ben je beroofd in het buitenland? Handel dan als volgt:

  • Laat direct je bankpassen en/of creditcard blokkeren.
  • Doe aangifte bij de locale politie.
  • Verzamel bewijsstukken voor je reisverzekeraar.

Is er sprake van diefstal van je hotelkamer, doe dan ook aangifte bij de hoteldirectie. Neem contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar, zij kunnen je helpen met eventuele vervolgstappen.

Bankpassen en/of creditcard blokkeren

Zijn je bankpassen of creditcards gestolen in het buitenland? Of heb je ze verloren? Laat ze zo snel mogelijk blokkeren. Meld daarom verlies of diefstal van je betaalpas, creditcard of chipknip onmiddellijk bij jouw bank. Onderstaande nummers zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Je betaalpas en/of creditcard wordt dan direct geblokkeerd, zodat anderen er geen misbruik van kunnen maken. Noteer het juiste nummer in je (mobiele) telefoon of agenda.

Aangifte doen

Toeristen die worden bestolen in het buitenland moeten ter plekke aangifte doen. De Nederlandse politie kan geen opsporingshandelingen verrichten naar aanleiding van deze ‘vakantie-aangiften’ en zal ze om die reden ook niet opnemen.

Bewijs van aangifte

Doe dus altijd aangifte bij de plaatselijke politie als je beroofd bent. Vraag een schriftelijk bewijs van aangifte. Je hebt het bewijs nodig voor je reisverzekering.

Hulp van de ambassade

Als je beroofd bent, kan de ambassade of het consulaat jouw helpen. De ambassade kan advies geven over hoe familie geld uit Nederland kan overmaken naar het buitenland. De ambassade kan echter niet geld aan je lenen of geven of zelf onderzoek instellen naar het misdrijf.

Reisverzekering met dekking voor geld afsluiten?

Hier kan je zelf eenvoudig een kortlopende reisverzekering met dekking voor geld afsluiten.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen vergelijken of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739