vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering Egypte met dekking voor code oranje

Reisverzekering Egypte met dekking voor code oranje
Reisverzekering Egypte met dekking voor code oranje

Wil je naar Egypte op vakantie en een reisverzekering voor medische kosten afsluiten, ook al is Egypte code oranje? Dat kan hier! De ‘Tijdelijk in het buitenland verzekering’ is een medische reisverzekering (wel de ziektekostenmodule afsluiten) die ook volledige dekking biedt bij reisadvies oranje of rood.

Een reisadvies is niet meer dan een advies en daarom geen verbod. Reizen naar Egypte kan natuurlijk, maar wees wel voorzichtig en houdt je aan de Corona basisregels.

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering voor Egypte is zeer gunstig. Je hebt al een reisverzekering voor 14 dagen met medische kosten voor minder dan € 14,71 (afhankelijk van je leeftijd, gekozen dekking en eigen risico).

Mag ik naar Egypte vliegen i.v.m. corona?

Ja, dat mag. Wel is het natuurlijk slim om de reisadviezen te raadplegen. Bekijk hier de laatste coronavirus reisadvies-informatie over je vakantie naar Egypte.

Egypte, het land van de indrukwekkende piramides, een cruise over de Nijl of ga duiken in de Rode Zee. Een zonzekere bestemming op slechts 5 uur vliegen, met een unieke cultuur. In Egypte is zoveel te doen tijdens je vakantie, zoals een dagtrip naar de Vallei der Koningen in Luxor bijvoorbeeld en bekijk de wereldberoemde sfinxen. Ben je sportief dan is een snorkel of duikvakantie in Hurghada een echte aanrader. Zo kan je bij El Fanus zelfs dolfijnen en zeeschildpadden spotten.

Welke reisverzekering kan je afsluiten voor je reis naar Egypte met dekking voor code oranje?

Stel je wilt een reis maken naar Egypte of een oranje land of gebied. Dan loop je tegen het probleem aan dat de meeste reisverzekeraars geen dekking bieden voor medische kosten als deze met corona te maken hebben. Betekent het dan dat je maar onverzekerd op reis naar Egypte moet gaan? Nee, zeker niet. Je kan op deze website de Tijdelijk in het buitenland-verzekering afsluiten. Als je dan kiest voor de ziektekostendekking ben je ook verzekerd voor corona gerelateerde medische kosten. Zelfs in een code oranje land zoals Egypte. Met de Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering en reisverzekering, ben je altijd uitstekend en volledig verzekerd en ook voor alle corona gerelateerde klachten.

De Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten. De verzekering voor code oranje is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico.

Let op! wil je verzekerd zijn voor medische kosten in een code oranje land? Dan moet je ook de ziektekostendekking kiezen!

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor code oranje zoals Egypte:

  • Voor iedereen die voor korte of langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
  • Verzekering is geldig in oranje landen/gebieden, dus ook in Egypte.
  • Kies je voor de ziektekostendekking dan zijn medische kosten i.v.m. corona (Covid-19) gedekt.
  • Geen leeftijdslimieten.
  • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
  • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
  • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering is zeer gunstig. Je hebt al een reisverzekering voor 14 dagen Egypte met medische kosten voor € 14,71

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Egypte reisverzekering voor code oranje

Wat betekent de kleurcode oranje voor Egypte en wat is een negatief reisadvies?

De Nederlandse overheid geeft met verschillende kleurcodes (groen, geel, oranje en rood) aan hoe veilig een land of gebied is tijdens de coronapandemie.

Mag ik desondanks wel naar Egypte reizen?

Ja, dag mag. Een reisadvies is slechts een advies. Er is geen sprake van een reisverbod. Reizen mag, maar bij voorkeur alleen noodzakelijke reizen.

Bestaat er een reisverzekering die ook dekking biedt voor medische kosten als ik naar een Egypte (oranje land) reis?

Ja, je kan op deze website de Tijdelijk in het buitenland-verzekering voor code oranje (negatief reisadvies) afsluiten. Als je dan kiest voor de ziektekostendekking ben je ook verzekerd voor corona gerelateerde medische kosten in Egypte.

Ik heb of raak besmet met het coronavirus. Worden mijn medische kosten vergoed?

Heb je bij Tijdelijk in het Buitenland van OOM dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Ik heb een SOS-verzekering, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking.

Worden quarantaine, extra verblijfskosten, en isolatie vergoed?

Nee, deze kosten zijn niet gedekt. Op de ziektekostenverzekering vergoed de verzekeraar alleen de medische kosten voor Covid-19. Quarantaine en isolatie zijn geen medische behandelingen en vallen daarom niet onder de ziektekostenverzekering. Ook op de reisverzekering zijn deze kosten niet gedekt.

Is zo’n reis- en ziektekostenverzekering voor Egypte erg duur?

Nee, dat valt erg mee. De hoogte van de premie is wel afhankelijk van je leeftijd. Hoe ouder je bent hoe meer premie je gaat betalen. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (hoog eigen risico) met werelddekking afsluit voor een maand, betaalt slechts € 29,09 en dat is inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor 1 maand € 130,17

Kan ik die reisverzekering voor Egypte ook voor een korte tijd afsluiten?

Jazeker, voor minimaal 1 dag en voor maximaal 24 maanden.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor Egypte en code oranje? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739