vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering goudmijn voor buitenlandse artsen

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Ieder jaar worden reis- en zorgverzekeraars geconfronteerd met torenhoge rekeningen van vakantiegangers, die een onnodige en vaak te dure medische behandeling hebben ondergaan.

Zomervakantie

Vooral Turkije, Griekenland en Egypte hebben op dat gebied een dubieuze reputatie opgebouwd. Een onderzoek van een aantal jaren geleden wees uit dat aan ruim 10% van alle nota’s een luchtje zat. Niet alleen ziekenhuizen uit deze landen frauderen er op los. Ook artsen die door de receptie van een hotel worden gebeld, hebben meestal dollartekens in de ogen. Soms krijgt zelfs de hoteleigenaar een vergoeding voor iedere patiënt die hij doorverwijst naar een bevriende arts.

Wintersport

Tijdens wintersportvakantie worden gewonde skiërs met enige regelmaat naar privéklinieken gebracht en worden er medische ingrepen uitgevoerd die niet spoedeisend zijn. Alarmcentrales waarschuwen voor ‘Oostenrijkse toestanden’ met vervelende consequenties voor patiënten. Een repatriëring of medische ingreep zonder toestemming van de verzekeraar kan verstrekkende gevolgen hebben. In het slechtste geval draait de patiënt op voor de kosten die duizenden euro’s kunnen bedragen.

Onnodige ingrepen en kosten bij vakantiegangers

Buitenlandse artsen weten dat de gemiddelde Nederlandse toerist vaak goed verzekerd is en schromen niet om daar misbruik van te maken. Bekende cases zijn:

  • onnodige ziekenhuisopnames;
  • overbodige operaties;
  • het voorschrijven van te dure medicijnen;
  • het voorschrijven van vitaminepillen.

Daarbij gaat het niet alleen om hoge kosten, maar soms worden er onnodige medische handelingen uitgevoerd met alle gevolgen van dien. Hetzelfde geldt voor het voorschrijven van dure medicijnen met bijwerkingen die schadelijker kunnen zijn dan de kwaal.

Ons advies: neem bij ziekte- of ongeval in het buitenland altijd contact op met je reis- of zorgverzekeraar. Bij acute ziekenhuisopname of medische problemen moet je direct contact opnemen met de alarmcentrale. Deze is 24-uur per dag bereikbaar en informeren je over de juiste handelswijze. Maar ook welke ziekenhuizen in het buitenland betrouwbaar zijn.

Bewaar alle rekeningen, voorschiften en kwitanties van medische hulpverleners in het buitenland. Bij terugkomst in Nederland dien je deze te overleggen aan je verzekeraar. Het ontbreken hiervan kan betekenen dat je zelf voor de kosten opdraait.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739