vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor kinderen

Reisverzekering voor kinderen
Reisverzekering voor kinderen

Gaat je kind zelfstandig op reis en wil je een reisverzekering voor hem of haar afsluiten? Dat kan bij Reisverzekeringblog.nl.

Je hebt al een kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor kinderen vanaf €1,50 per dag voor Europadekking.

Reisverzekering voor kinderen

Wanneer je kind op reis gaat wil je dat je zoon of dochter goed verzekerd is. Wij ontvangen regelmatig vragen of ouders een reisverzekering voor een kind kunnen afsluiten, zonder dat zij zelf meegaan op reis. Dat kan altijd. De ouder of verzorger is dan de verzekeringsnemer en het kind de verzekerde. De verzekeringsnemer is degene die de premie betaalt en de verzekeringsovereenkomst aangaat. Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd als verzekeringsnemer fungeren.

Leeftijdsgrens verzekeringsnemer

Reisverzekeraars hanteren een leeftijdsgrens voor het zelfstandig afsluiten van een reisverzekering (verzekeringsnemer). Kinderen onder een bepaalde leeftijd kunnen daarom niet zelfstandig een verzekeringsovereenkomst aangaan. Stel je kind wil een doorlopende reisverzekering afsluiten dan moet je daar rekening mee houden.

Allianz Global Assistance hanteert een leeftijdsgrens van 16 jaar. Is je zoon of dochter 16 jaar en wil hij/zij zelfstandig een reisverzekering afsluiten, dan kan dat bij Allianz Global Assistance.

Sluit hier een reisverzekering voor een kind af

Wil je als ouders of verzorger online een reisverzekering afsluiten voor kind dat zelfstandig op reis gaat (zomerkamp, sportkamp, jongerenvakantie, etc.) dan kan dat hier op een eenvoudige manier. Maak een premieberekening en vul je eigen gegevens in bij verzekeringsnemer/aanvrager. Bij verzekerde vul je de gegevens van je kind in. Je ontvangt dan de polis direct per e-mail en je kind is verzekerd. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Is een kortlopende reisverzekering wel noodzakelijk?

Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit bij Allianz Global Assistance, zijn kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd. De enige voorwaarden is, dat er een betaalde verzekerde op de polis staat. Onder kinderen wordt verstaan: jouw eigen kinderen, geadopteerde kinderen, pleegkinderen en stiefkinderen.Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Doorlopende reisverzekering en inwonende kinderen

Bij een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance, betaal je voor slechts 1 kind. Alle andere kinderen zijn wel gratis meeverzekerd. Bij Allianz Global Assistance zijn ook meerderjarige uitwonende studerende kinderen meeverzekerd.

De onderstaande tabel geeft weer of inwonende/uitwonende (studerende) kinderen wel of niet gratis meeverzekerd zijn op een doorlopende reisverzekering.

Kinderen op een doorlopende reisverzekering

 

Allianz Global Assistance

 

Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd?

 

*Nee

 

Minderjarige kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) gratis meeverzekerd?

 

Ja

 

Meerderjarige inwonende ongehuwde kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) tot 27 jaar gratis meeverzekerd?

 

Ja

 

Meerderjarige inwonende ongehuwde kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) boven de  27 jaar gratis meeverzekerd?

 

Nee

 

Meerderjarige, i.v.m. studie uitwonende, ongehuwde kinderen  (waaronder pleeg- en stiefkinderen) gratis meeverzekerd?

 

Ja

 

Door co-ouderschap uitwonende kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) gratis meeverzekerd?

 

Ja

 

* Je betaalt voor slechts 1 kind premie.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor kinderen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739