vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering en medische kosten in het buitenland

Reisverzekering en medische kosten in het buitenland
Reisverzekering en medische kosten in het buitenland

Reisverzekering en medische kosten in het buitenland, hoe zit dat precies?

Je gaat op vakantie om te genieten en uit te rusten. Dan wil je geen gezeur of zorgen aan je hoofd. Dat is niet helemaal te voorkomen. Je kunt namelijk ook in het buitenland ziek worden of een ongeval krijgen. Dan wil je goede medische zorg en eventueel weer snel naar huis.

Wie betaalt de medische kosten in het buitenland?

Je zorgverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt. Maar wel tot een bepaald maximum. De verzekeraar kijkt daarbij naar de tarieven die voor een bepaalde behandeling in Nederland gelden. In een aantal landen zijn de kosten voor medische hulp flink hoger dan in Nederland.

Werkelijke kosten worden vergoed met een reisverzekering

Mocht je in het buitenland duurder uit zijn voor een medische behandeling dan in Nederland, dan kan je zorgverzekeraar weigeren het complete bedrag te vergoeden. In dat geval betaalt de reisverzekeraar dat extra gedeelte. Dit komt in de praktijk nog wel eens voor. Bijvoorbeeld als je in het buitenland naar een privé-kliniek wordt gebracht. Deze kosten zijn vaak hoger. Een goede reisverzekering bevat een dekking voor de werkelijk gemaakte medische kosten. Bij het afsluiten van je reisverzekering moet je dan wel deze rubriek meeverzekeren.

Eigen risico zorgverzekering

Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent dat je het eigen risico die je aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten. Ga je naar het buitenland en wil je voorkomen dat je jouw eigen risico moet betalen? Sluit dan een reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Je reisverzekeraar vergoed eventuele medische kosten, zonder eigen risico (tenzij je zelf voor een eigen risico op je reisverzekering hebt gekozen).

De Alarmcentrale helpt jou in het buitenland

Het is raadzaam om van tevoren je reisverzekeraar te informeren over een medische ingreep. Soms is dit ook verplicht. Elke reisverzekeraar heeft hiervoor een noodnummer. Je belt dan met de Alarmcentrale en bespreekt de situatie. De alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar. Het voordeel hiervan is dat je altijd in je eigen taal kunt uitleggen wat er precies aan de hand is. Vaak hebben reisverzekeraars contactpersonen en hulpposten in het buitenland die je kunnen helpen. Zij spreken de taal van het land. Ook weten zij welke artsen of ziekenhuizen in een bepaald geval het beste zijn.

Dure ingrepen in het buitenland

Het komt steeds vaker voor dat Nederlanders in het buitenland geconfronteerd worden met dure ingrepen die achteraf onnodig en soms schadelijk bleken te zijn. Daarom moet je een opname in het ziekenhuis of een medische ingreep eerst vooraf met je reisverzekeraar bespreken. Een telefoontje kan zo veel ongemak voorkomen. Belangrijk: bewaar altijd al je rekeningen, voorschiften en kwitanties. Bij terugkomst in Nederland dien je deze te overleggen aan je reis- of zorgverzekeraar.

Ik heb medische hulp nodig. Wie bel ik eerst?

Je kunt het alarmnummer van je ziektekostenverzekeraar of reisverzekeraar bellen. De Alarmcentrale die je als eerste belt zal je direct helpen. Hoe de kosten worden verdeeld tussen de verschillende verzekeringen, daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Zolang je maar goed verzekerd bent!

Reisverzekering afsluiten of vergelijken

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of medische kosten in het buitenland ? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739