vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering inclusief ongevallenverzekering

Reisverzekering inclusief ongevallenverzekering
Reisverzekering inclusief ongevallenverzekering

Een reisverzekering met ongevallenverzekering is belangrijk als je op reis of vakantie gaat. Wij adviseren je de kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Voor slechts € 0,10 per dag heb je een aanvullende ongevallendekking, bij overlijden ontvang je € 25.000,- en in geval van blijvende invaliditeit krijg je een vergoeding van maximaal € 75.000,- .

Wil jij goed verzekerd zijn tegen ongevallen en medische kosten tijdens je vakantie of reis? De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft een zeer complete dekking zoals voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten.

Een Kortlopende Reisverzekering met Europadekking heb je al v.a. €1,50 per dag. Je reisbagage is dan in Europa verzekerd voor verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal maximaal € 4.000,-) en je bent verzekerd voor S.O.S. hulpverlening. Dit geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Je kan deze basisdekking uitbreiden met de ongevallenverzekering.

Reisverzekering inclusief ongevallenverzekering

Een ongevallendekking op je reisverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden, letsel of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval. Dat kan belangrijk zijn als je bijvoorbeeld ZZP-er bent en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. Met de ongevallenverzekering op je reisverzekering kan men aanspraak maken op een maximale vergoeding na overlijden of een uitkering bij blijvende invaliditeit. Ben je blijvend invalide geraakt tijdens je vakantie? Dan bepaalt een arts voor hoeveel procent jij recht hebt op een uitkering. Stelt de arts vast dat je voor 25% invalide bent dan ontvang je 25% van het verzekerd bedrag.

Ongevallen tijdens de vakantie

Een ongeval zit in een klein hoekje zeker als je op vakantie gaat. Er gebeuren tijdens een vakantie heel wat ongelukken. Een paar voorbeelden:

 • Een auto-ongeluk op een buitenlands weggetje.
 • Een valpartij met een gehuurde brommer of scooter.
 • Je breekt een been tijdens het skiën.
 • Een elektrische schok door blootliggende stroomdraden op je hotelkamer.
 • Voedselvergiftiging in het all-inclusive resort.
 • Een vlaggenmast die omvalt.
 • Je raakt ziek door met bacteriën besmet water uit de douche.
 • Een beet van een straathond.
 • Een gehuurde quad die omslaat.

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van ongelukken en ongevallen die op vakantie in het buitenland kunnen plaatsvinden. Juist daarom is het belangrijk dat je voor je op reis gaat een reisverzekering afsluit met dekking voor medische kosten, reisrechtsbijstand en ongevallendekking.

Wanneer kan je aanspraak maken op de ongevallenverzekering?

Allianz Global Assistance keert alleen uit als er echt sprake is van een onverwachte gebeurtenis. Je hebt geen recht op een ongevallenuitkering indien er sprake is van:

 • Opzet, grove schuld of bewuste roekeloosheid.
 • Overmatig gebruik van alcohol of andere verdovende middelen.
 • Deelname aan wedstrijden (tenzij dit apart is meeverzekerd en vermeld op de polis is met een clausule).

Krijg je een ongeval tijdens de wintersport of tijdens het beoefenen van een onderwater- of andere gevaarlijke sport? Dan heb je alleen recht op een uitkering als je deze sporten had meeverzekerd bij je reisverzekering .

Is een ongevallenverzekering noodzakelijk?

Of de ongevallenverzekering op een reisverzekering noodzakelijk is hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Zoals ben je in loondienst of zelfstandig (ZZP-er)? Welke andere verzekeringen heb je? Heb je bijvoorbeeld al een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bij twijfel kan je beter wel kiezen voor een ongevallendekking op je reisverzekering, de premie is laag en je hebt een extra zekerheid achter de hand. Zo ben je op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance verzekerd bij overlijden voor € 25.000,- en bij blijvende invaliditeit ontvang je een vergoeding van maximaal € 75.000,- en dat voor slechts € 0,10 per dag.

Wat kost de ongevallenverzekering op een kortlopende reisverzekering?

De premie voor de ongevallenverzekering bedraagt € 0,10 per persoon per dag.

Hoe sluit je de ongevallenverzekering af?

Dat is eenvoudig, deze optie staat al aangevinkt als je een premieberekening voor de kortlopende reisverzekering gaat maken. Laat hem aangevinkt staan, kies de dekkingen die je ook belangrijk vindt en je ziet direct wat de uiteindelijke premie is.

Medische kosten ook meeverzekeren

Bij een ongeval krijg je natuurlijk ook te maken met medische kosten. Het is daarom van belang dat je ook kiest voor de dekking medische kosten, zodat ambulancevervoer, kosten van het ziekenhuis of medisch specialisten en medicijnen ook meeverzekerd zijn. Denk er aan dat je zorgverzekering niet altijd alle medische kosten in het buitenland vergoedt. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Een uitstekende keuze: Allianz Global Assistance

Wanneer je op vakantie gaat wil je geen gezeur en gedoe bij problemen of een ongeval. Je wilt een reisverzekering waar je op kunt vertrouwen. Daarom biedt Allianz Global Assistance uitmuntende reisverzekeringen aan, zowel kortlopende als doorlopende. Je kunt bij Allianz Global Assistance terecht voor een goede reisverzekering die past bij jouw reisgedrag. Er zijn reisverzekeringen voor verschillende soorten reizen. Ook als je voor langere periode gaat werken, stage lopen of studeren in het buitenland, heeft Allianz Global Assistance een perfecte reisverzekering voor jou.

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. €1,50 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-0verzicht:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

In de voorwaarden kun je lezen wat er wel en niet gedekt wordt door Allianz Global Assistance. Daarnaast wordt er vermeld tot welke bedragen bepaalde bagage wordt gedekt. Het is verstandig om de voorwaarden mee te nemen op vakantie, zodat je weet hoe te handelen wanneer er een onvoorziene gebeurtenis optreedt.

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

 • Europa- of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico´s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Van de beste kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance mag je verwachten dat al jouw onvoorziene medische kosten vergoedt worden (mits meeverzekerd), waar je ook bent.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is niet alleen ’s werelds beste reisverzekeraar maar ook de grootste. Met alarmcentrales in 29 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat of een zakentrip maakt: Allianz Global Assistance biedt de beste reis- en annuleringsverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over de uitstekende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance? Neem contact met ons op: Reisverzekering Blog – Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739