vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Een reisverzekering is belangrijk bij een overlijden in het buitenland i.v.m. hoge kosten

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking van €4.000,- voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €1,50 per dag (Europadekking)

Een reisverzekering is van groot belang bij ziekte of overlijden in het buitenland. Zonder een reisverzekering kan je voor hoge kosten komen te staan. Het repatriëren van een stoffelijk overschot van het buitenland naar Nederland kost al snel €10.000,-

Recent overleed een 46-jarige Nederlandse vrouw tijdens een vakantie in Trinidad en Tobago. De dochters van de vrouw willen haar in Nederland begraven/cremeren. Omdat de vrouw geen reisverzekering had afgesloten moet de familie zelf de kosten ophoesten en dat geld hebben ze niet.

Repatriëring

Reisverzekering belangrijk bij overlijden in het buitenland
Reisverzekering belangrijk bij overlijden in het buitenland

Een reisverzekering dekt niet alleen de kosten bij overlijden, maar ook de kosten van een medische repatriëring. Bijvoorbeeld omdat er geen goede medische zorg is in het gebied waar je verblijft. Mocht je ernstig ziek worden in het buitenland dan mag jouw familie op kosten van de verzekering naar jou toe vliegen.

Ben je vermist in het buitenland en moet je opgespoord worden? Moet er een reddingactie plaatsvinden? Ook deze kosten vallen onder je reisverzekering.

Wil je er zeker van zijn dat repatriëring gedekt is, sluit dan altijd een reisverzekering af!

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. €1,50 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-overzicht:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

In de voorwaarden kun je lezen wat er wel en niet gedekt wordt door Allianz Global Assistance. Daarnaast wordt er vermeld tot welke bedragen bepaalde bagage wordt gedekt. Het is verstandig om de voorwaarden mee te nemen op vakantie, zodat je weet hoe te handelen wanneer er een onvoorziene gebeurtenis optreedt.

Allianz Global Assistance: kies zelf je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit:

  • Europa- of werelddekking.
  • Reisongevallen.
  • Medische Kosten.
  • Geld en reischeques.
  • Automobilistenhulpverzekering.
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten.
  • Annuleringsverzekering.

Europa- of werelddekking

Je hebt bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

  • Europa
  • Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
  • Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Tip: Ga je naar Cuba of Rusland dan kan je bij ons gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring voor medische kosten aanvragen (mits meeverzekerd op je polis).

Basisdekking kortlopende reisverzekering
De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

  • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal €4.000,-).
  • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

  • Overlijden: €25.000,-
  • Blijvende invaliditeit maximaal: €75.000,-

Tip: Ga je een bijzondere sport uitvoeren? Dan adviseren wij om naast ‘Ongevallen’ ook voor de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ te kiezen (deze verschijnt na de keuze voor ‘Wintersport en bijzondere sporten’).

Dekking medische kosten
Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

  • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
  • Eigen risico per persoon: Geen
  • Nabehandelingskosten in Nederland €1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is €750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungeejumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Annuleringsverzekering
Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige reissom vergoed. Bij de standaard Annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.
Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten? Kies dan voor de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739