vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering Spanje met dekking voor code oranje

Reisverzekering Spanje met dekking voor code oranje
Reisverzekering Spanje met dekking voor code oranje

Wil je naar Spanje op vakantie en een reisverzekering voor medische kosten afsluiten, ook al heeft Spanje code oranje? Dat kan hier! De ‘Tijdelijk in het buitenland verzekering’ is een medische reisverzekering (wel de ziektekostendekking afsluiten) die ook volledige dekking biedt bij reisadvies oranje of rood. Het maakt daarbij niet uit hoe je naar Spanje reis, met het vliegtuig of de auto, maakt geen verschil voor de dekking.

Een reisadvies is niet meer dan een advies en daarom geen verbod. Reizen naar Spanje kan natuurlijk, maar wees wel voorzichtig en houdt je aan de Corona basisregels. Spanje is klaar om Nederlandse toeristen welkom te heten en er vliegen dagelijks vele vliegmaatschappijen van Nederland naar Spanje en weer terug.

Of je nu naar de Costa’s reist of naar de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) of naar de Canarische eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerte Ventura, La Gomera, La Palma en el Hierro), je wilt wel goed verzekerd zijn en dat kan nu!

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering is zeer gunstig. Je hebt al een reisverzekering voor 14 dagen Spanje met medische kosten voor minder dan € 14,71

Mag ik naar Spanje reizen i.v.m. corona?

Ja, dat mag. Code oranje is slechts een advies en geen reisverbod. Wel is het natuurlijk slim om de reisadviezen te raadplegen, om je zo goed voor te bereiden. Bekijk hier de laatste coronavirus reisadvies-informatie over je vakantie naar Spanje. De situatie op dit moment:

 • Je kan met elk vervoermiddel naar Spanje reizen met een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) als:
 • Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
 • Je kan laten zien dat je hersteld bent van COVID-19. Jouw herstelbewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test afgegeven zijn, of;
 • Jouw negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur, of; 
 • Jouw negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur.
 • Je hoeft dan niet in quarantaine.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Spanje reizen.
 • Reis je per vliegtuig of boot? Vul dan een ‘Health Control Form’ (informatie in het Engels) in.

Op vakantie naar Spanje

Lekker naar Spanje om daar te genieten van de zon en Sangria. Spanje heeft fantastische steden zoals Valencia, een sfeervolle stad gelegen aan de Middellandse Zee. Of wat denk je van Madrid? De hoofdstad van Spanje is niet alleen een van de leukste steden in Spanje, maar ook in Europa. Tapas eten in Barcelona kan natuurlijk ook en bezoek het stadion van de FC. Wil je wat anders? De steden Malaga en Sevilla zijn aanraders. Liever een relaxte vakantie bij het strand? Cala Xarraca op Ibiza, is een prachtig strand. Ben je jong dan ga je bijvoorbeeld naar Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Calella of Blanes om daar feest te vieren.

Welke reisverzekering kan je afsluiten voor je reis naar Spanje met dekking voor code oranje?

Stel je wilt een reis maken naar Spanje of een een oranje land of gebied. Dan loop je tegen het probleem aan dat de meeste reisverzekeraars geen dekking bieden voor medische kosten als deze met corona te maken hebben. Betekent het dan dat je maar onverzekerd op reis naar Spanje moet gaan? Nee, zeker niet. Je kan op deze website de Tijdelijk in het buitenland-verzekering afsluiten. Als je dan kiest voor de ziektekostendekking ben je ook verzekerd voor corona gerelateerde medische kosten. Zelfs in een code oranje land zoals Spanje. Met de Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering en reisverzekering, ben je altijd uitstekend en volledig verzekerd en ook voor alle corona gerelateerde klachten.

De Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten. De verzekering voor code oranje is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico.

Let op! wil je verzekerd zijn voor medische kosten in een code oranje land? Dan moet je ook de ziektekostendekking kiezen!

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor code oranje zoals Spanje:

 • Voor iedereen die voor korte of langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
 • Verzekering is geldig in oranje landen/gebieden, dus ook in Spanje.
 • Kies je voor de ziektekostendekking dan zijn medische kosten i.v.m. corona (Covid-19) gedekt.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering is zeer gunstig. Je hebt al een reisverzekering voor 14 dagen met medische kosten voor minder dan € 14,71

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Spanje reisverzekering voor code oranje

Wat betekent de kleurcode oranje voor Spanje en wat is een negatief reisadvies?

De Nederlandse overheid geeft met verschillende kleurcodes (groen, geel, oranje en rood) aan hoe veilig een land of gebied is tijdens de coronapandemie.

Mag ik desondanks wel naar Spanje reizen?

Ja, dag mag. Een reisadvies is slechts een advies. Er is geen sprake van een reisverbod. Reizen mag, maar bij voorkeur alleen noodzakelijke reizen.

Bestaat er een reisverzekering die ook dekking biedt voor medische kosten als ik naar Spanje (oranje land) reis?

Ja, je kan op deze website de Tijdelijk in het buitenland-verzekering voor code oranje afsluiten. Als je dan kiest voor de ziektekostendekking ben je ook verzekerd voor corona gerelateerde medische kosten in Spanje.

Kan ik de reisverzekering voor Spanje ook voor een korte tijd afsluiten

Jazeker, voor minimaal 1 dag en voor maximaal 24 maanden.

Is zo’n reis- en ziektekostenverzekering voor Spanje duur?

Nee, dat valt erg mee. De hoogte van de premie is wel afhankelijk van je leeftijd. Hoe ouder je bent hoe meer premie je gaat betalen. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (hoog eigen risico) met werelddekking afsluit voor een maand, betaalt slechts € 29,09 en dat is inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor 1 maand € 130,17

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor Spanje en code oranje? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739