vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering Turkije voor code oranje | Allianz

Reisverzekering Turkije voor code oranje
Reisverzekering Turkije voor code oranje

Je wil naar Turkije op vakantie, maar het land heeft een code oranje reisadvies. Dat is geen probleem bij Allianz. Je kan op deze website een reisverzekering voor medische kosten afsluiten, ook al is Turkije code oranje.

De kortlopende reisverzekering van Allianz (met medische kosten), biedt dekking naar gebieden met een kleurcode oranje (alleen wanneer dit oranje reisadvies gerelateerd is aan Covid-19).

Een Allianz kortlopende reisverzekering voor Turkije sluit je hier af in een paar stappen en heb je al vanaf €1,50 per dag (met uitgebreide bagagedekking van € 4.000,- voor verlies, diefstal of beschadiging).

Nu ook corona dekking voor landen met oranje reisadvies zoals Turkije

Allianz dekt nu ook de medische kosten vanwege een coronabesmetting bij een reisverzekering (indien medische kosten zijn meeverzekerd) naar Turkije, wanneer de reden van de oranje kleurcode alleen Covid-19 betreft. Alle andere redenen van een oranje kleurcode blijven van dekking uitgesloten. Deze extra dekking voor medische kosten geldt niet alleen voor Turkije maar zelfs wereldwijd.

Turkije reisverzekering voor code oranje

Raak je besmet met corona tijdens je reis in Turkije? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je bij dekking bij Allianz voor de medische kosten in verband met een ziekenhuisopname tijdens je Turkse reis. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd op de kortlopende reieverzekering. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies oranje (vanwege het risico op coronabesmetting). De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode rood heeft.

Alleen medische kosten en geen quarantaine

In Turkije (code oranje reisadvies) biedt Allianz alleen dekking voor een medische behandeling bij een coronabesmetting en dekken zij geen kosten als gevolg van quarantaine of isolatie.

Kleurcode op het moment van vertrek

Allianz gaat altijd uit van de kleurcode op het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode.

Hoe sluit je de Allianz reisverzekering af?

Je kunt zelf gemakkelijk online een medische reisverzekering voor Turkije afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Vakantie naar Turkije

Turkije is ongetwijfeld het meest veelzijdige vakantieland op maximaal 4 uur vliegen van Nederland. Je vindt u er fantastische zandstranden, de temperatuur ie er zeer aangenaam en je hebt ruim de keuze uit accommodaties en gezellige badplaatsen. De Turkse Rivieras staat garant voor genieten van zon zee en strand. De badplaats Antalya, gelegen aan de voet van het Taurusgebergte is de toeristische hoofdstad van de Turkse Rivièra. Kemer, Belek, Side of Alanya zijn eveneens prachtig. Of bezoek de Egeïsche kust. De sfeervolle badplaats Marmaris ligt aan een prachtige azuurblauwe baai, omgeven door steile, met pijnbomen en dennen beboste heuvels. Kusadasi, gelegen rond een schitterende baai, is een van de belangrijkste aanlegplaatsen voor cruiseschepen en een van de meest populaire badplaatsen aan de Turkse westkust. Bodrum ligt aan de Golf van Gökova in het uiterste zuiden van de Egeïsche Zeekust. Natuurlijk hoort een trip naar Istanboel ook op je lijstje te staan van Turkse bestemmingen.

Ga je naar Turkije op vakantie? Check dan voor je vertrek eerst het reisadvies voor Turkije van de Nederlandse overheid.

Reis je met het vliegtuig? Dan moeten reizigers van 12 jaar en ouder zich vooraf maximaal binnen 72 uur voor de geplande aankomstdatum in Turkije registreren. Je kan dit doen door een digitaal formulier (informatie in het Engels) in te vullen op de website van het Turkse ministerie van Gezondheid. Je krijgt dan een autorisatiecode (HES-code) die je moet aantonen bij controles.

Waarom een Allianz kortlopende reisverzekering voor Turkije?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een Allianz reisverzekering voor Turkije af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten bij schade. Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte van jezelf of reisgenoot.
  • Een familielid is ernstig ziek geworden en je moet direct terug naar Nederland.
  • Je bagage is zoekgeraakt op een Turks vliegveld.
  • Je wordt opgenomen in een ziekenhuis in Turkije.
  • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk tijdens je vakantie in en je hebt juridische bijstand nodig.
  • Je kan niet terug naar huis vanwege stakingen in Turkije.

Voordelen van de Allianz kortlopende reisverzekering

  • Gunstige premie. Je ontvangt direct de polis per e-mail.
  • Medische kosten i.v.m. corona ook gedekt in groene, gele en oranje reisgebieden.
  • Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
  • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Premie kortlopende reisverzekering voor Turkije

Meer weten over de premie van de Allianz kortlopende reisverzekering voor Turkije? Maak vrijblijvend een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de kortlopende reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten

Als je zonder een kortlopende reisverzekering naar Turkije op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan Zoals medische kosten bij een ziekenhuisopname. Ziektekosten in Turkije kunnen snel hoog oplopen. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar maximaal de kosten die ook in Nederland gangbaar zijn. Hogere kosten komen dan geheel voor eigen rekening. Met de kortlopende reisverzekering van Allianz ben je altijd voor 100% verzekerd tegen alle medische kosten in Turkije ook bij een corona besmetting.

Annuleringsdekking voor extra zekerheid mocht je vakantie niet doorgaan

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reis- en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet naar Turkije op vakantie kan of dat je jouw vakantie in Turkije moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

De annuleringsverzekering met corona dekking van Allianz zorgt er voor dat, mocht je besmet raken met corona (Covid-19), jij je vakantie kan annuleren zonder dat je een financiële strop hebt. Bij een corona besmetting mag je niet reizen of op vakantie gaan. Als je corona (COVID-19) hebt (je bent getest en de uitslag was positief) dan moet je in quarantaine (isolatie). Jouw vakantie naar Turkije valt dan in het water. Met deze annuleringsverzekering voorkom je financiële schade als je bijvoorbeeld door ziekte, ongeval of overlijden niet op reis kunt.

Dekkingsoverzicht kortlopende reisverzekering voor Turkije

Hieronder zie je wat er onder dekking valt.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen en antwoorden over een kortlopende reisverzekering voor Turkije met corona dekking voor reisadvies oranje (FAQ)

Welke instantie houden jullie aan voor de kleurcodes?

Allianz baseert de kleurcodes op de informatie van de Nederlandse overheid.

Als ik op vakantie ga naar Turkije en ik krijg corona, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Ja, mits je medische kosten hebt meeverzekerd en verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Echter, de kleurcode oranje wordt niet voor niets gegeven. Het blijft je eigen afweging of je dit ontradend reisadvies wilt opvolgen of niet. Bij twijfel kun je overleggen met je arts en reisorganisatie. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een Covid-19 besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen.

Als je in Turkije in het ziekenhuis terecht kom vanwege corona, worden de extra verblijfskosten van mijn reisgenoten dan ook vergoed?

Als je in het ziekenhuis terecht komt vanwege corona, worden de verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed. Dit geldt alleen als je in het ziekenhuis bent opgenomen door corona.

Stel ik krijg Corona in Turkije, heb alleen milde klachten en moet in quarantaine worden dan mijn extra verblijfskosten vergoed?

Nee, de extra verblijfkosten worden alleen vergoed in een gebied waar kleurcode geel of groen geldt.

Wat moet ik doen als ik in Turkije besmet raak met corona?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op met onze Alarmcentrale, telefoonnummer +31 20 592 9292. Belangrijk voor dekking is de ernst van de besmetting. Als je moet worden opgenomen in een Turks ziekenhuis, dan krijg je deze kosten vergoed, als je de module Medische Kosten op de verzekering hebt afgelosten. Daaronder vallen ook de kosten van een eventueel langer verblijf van je reisgenoten. Deze dekking geldt niet als je naar een gebied reist dat de kleurcode Rood heeft vanwege het risico op besmetting met corona.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en je reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo ben je onder andere voor de reis verzekerd tegen de kosten van annulering bij:
– overlijden;
– ernstige ziekte;
– ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie;
– zwangerschap;
– een onverwachte nieuwe huurwoning;
– als je plotseling werkeloos wordt;
– etc.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering voor Turkije afsluiten?

Dat kan zelfs nog 5 minuten voordat je vertrekt. Maar als je eenmaal op weg bent naar je vakantiebestemming kan het niet meer.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekering voor Turkije, oranje reisadvies gebieden of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739