vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering wordt verplicht bij bezoek aan Thailand

Reisverzekering wordt verplicht bij bezoek aan Thailand

Buitenlandse toeristen zullen in de toekomst alleen Thailand binnen mogen, wanneer ze een reisverzekering met dekking voor medische kosten en repatriëring hebben afgesloten.

De premie kan worden toegevoegd aan de prijs van een visum of de prijs van een vliegticket. Niet-visum toeristen zouden de premie bij een controlepost van Immigration moeten voldoen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit woensdag voorgesteld tijdens een vergadering met Airports of Thailand (AoT), de beheerder van de internationale luchthaven Suvarnabhumi, de Royal Thai Police en enkele andere ministeries. De maatregel werd met instemming begroet. Ze heeft tot doel de financiële last te verlichten van ziekenhuizen, die gratis medische zorg aan toeristen moeten verlenen. Vooral ziekenhuizen in populaire toeristenplaatsen hebben hiermee te maken.

Het Vachira Phuket ziekenhuis bijvoorbeeld besteedde vorig jaar 3 miljoen baht aan de behandeling van buitenlandse toeristen maar die zeiden later dat ze geen geld hadden om ervoor te betalen. In enkele gevallen regelde AoT gratis vluchten om zieke toeristen terug te sturen naar hun eigen land. De verzekering zou ook de kosten van terugkeer van overleden toeristen moeten dekken.

Het ministerie gaat een sub-commissie aan het werk zetten om de details uit te werken. De vergadering werd uitgeschreven nadat het kabinet in januari had gevraagd een gezondheidszorgsysteem op te zetten voor buitenlanders die niet verzekerd zijn via één van de drie ziektekostenverzekeringen in Thailand.

(Bron: Dick van der Lugt – Thailandblog.nl, 28 juni 2013)

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739