vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Grote verschillen in dekking voor gevaarlijke sporten

Reisverzekering: grote verschillen in dekking voor gevaarlijke sporten

Wie deze zomer besluit om wat spanning en avontuur op te zoeken, doet er goed aan om eerst de reisverzekering goed te checken. Van elke tien reisverzekeringen dekken er vier de risico´s van gevaarlijke sporten niet, drie alleen optioneel (met wintersportdekking) en een enkele alleen als de dekking specifiek is aangevraagd.

Dat blijkt uit onderzoek door MoneyView, een onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners.

Dat skiën en snowboarden extra risico´s met zich meenemen, is algemeen bekend. Bij elke reisverzekering is een wintersportdekking mee te verzekeren. Maar wat als je in je zomervakantie spontaan besluit een bungeejump te maken, te gaan parasailen, kitesurfen of je te wagen aan een parachutesprong?

Wie dergelijke activiteiten op vakantie wil ondernemen doet er goed aan eerst de voorwaarden van de reisverzekering te controleren. Doorgaans staat opgesomd welke sporten en activiteiten wel of niet verzekerd zijn. Voor een dekking van medische kosten als gevolg van de uitoefening van een gevaarlijke/avontuurlijke sport moeten meestal ook medische kosten worden meeverzekerd. De ongevallendekking (een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval) is door meerdere aanbieders expliciet uitgesloten als dit komt door een gevaarlijke sport/activiteit.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739