vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor bezoek uit Brazilië aan Nederland

Reisverzekering voor bezoek uit Brazilië aan Nederland
Reisverzekering voor bezoek uit Brazilië aan Nederland

Ben je van plan om familie of een partner uit Brazilië over te laten komen naar Nederland, dan moet je met een aantal voorwaarden rekening houden. In dit artikel lees je meer.

Brazilianen niet visumplichtig

Vreemdelingen uit een aantal landen, waaronder Brazilië, zijn voor het Schengengebied niet visumplichtig. De voorgenomen verblijfsduur mag echter niet meer dan 90 dagen bedragen. Daarna geldt een periode van 180 dagen voordat dezelfde persoon weer naar Nederland of een ander Schengenland mag reizen.

Geen visumplicht, toch voorwaarden voor gasten uit Brazilië

Jouw familie of partner uit Brazilië hoeft geen toeristenvisum aan te vragen voor een bezoek aan Nederland. Dit betekent overigens niet dat automatisch het recht bestaat op toelating tot Nederland of het Schengengebied. Het is gebruikelijk dat bij grenscontroles en andere controles informatie moet worden gegeven. Deze informatie kan betrekking hebben op:

 • De financiële middelen van je gast uit Brazilië.
 • De duur van het verblijf.
 • Het doel van de reis.

Een buitenlandse gast die Nederland of een ander Schengenland bezoekt mag geen gevaar vormen voor de openbare orde, nationale veiligheid en internationale betrekkingen.

Let op!: Ongedocumenteerd reizen kan tot gevolg hebben dat de toelating tot Nederland of het Schengengebied wordt geweigerd.

Zorg voor de juiste documenten

Bij binnenkomst in Nederland wordt verondersteld dat jouw gast de volgende documenten kan overleggen:

 • paspoort: geldig gedurende minimum drie maanden na het verlaten van het Schengen-gebied;
 • financiële middelen: converteerbare valuta, reischeques, bankboekjes, credit cards en dergelijke; voor Nederland een minimum van € 35 per dag, per persoon;
 • een geldig reisbiljet voor de terugkeer binnen de maximumperiode van 90 dagen;
 • documenten waaruit het doel van de reis blijkt:
 • eventueel een hotelreservering;
 • een garantverklaring: als een derde zich financieel garant stelt;
 • uitnodigingsbrief: bij een bezoek brengt aan familie of vrienden;
 • zakenbezoek: documenten waaruit dit verblijfsdoel blijkt;
 • medische behandeling: documenten waaruit dit verblijfsdoel blijkt.

Nederlandse Ambassade Brazilië

Om het risico op vertraging bij de grens en ander ongemak te verminderen wordt aangeraden adviseert de Nederlandse ambassade in Brazilië om tevens een reisverzekering af te sluiten die geldig is voor het gehele Schengengebied. (geldig voor Europa gedurende de periode dat men in het Schengengebied verblijft, met een minimumdekking van € 30.000). Dat is verplicht voor de binnenkomst in Nederland en door andere Schengenlanden wordt deze reisverzekering ook geëist.

Voorts is het voor Brazilianen verstandig om gebruik te maken van rechtstreekse verbindingen naar het land van bestemming. Indien je gast via een ander Schengenland reist of andere Schengenlanden wilt bezoeken kunnen er andere regels en vereisten gelden.

Reisverzekering voor je Braziliaanse gast

In Nederland is het vanzelfsprekend om een reisverzekering af te sluiten, wanneer je op reis gaat. In het buitenland is dit vaak niet het geval. Daarom hebben een aantal reisverzekeraars, voor buitenlanders die naar Nederland willen reizen, een aparte reisverzekering voor buitenlanders samengesteld.

Deze reisverzekering is bedoeld voor buitenlanders die in Nederland familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen en terugreis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/wereld. Ze zijn onder andere gedekt tegen:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde;
 • ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de voorwaarden.

Waarom afsluiten?

Je gast kan tijdens het verblijf in Nederland plotseling ernstig ziek worden of een ongeval krijgen. Een ziekenhuisopname kan duizenden euro’s kosten. Daarnaast adviseert de Nederlandse Ambassade in Brazilië om een reisverzekering af te sluiten. In Schengenlanden is het zelfs verplicht.

Sta jij garant voor je Braziliaanse gast? Deze reisverzekering heeft ook als doel de garantsteller te beschermen tegen hoge financiële kosten. Sluit daarom een goede reisverzekering af, bij voorkeur in Nederland. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Mocht je een beroep moeten doen op de reisverzekering, dan is dat wel een prettig idee.

Regel het nu!

Komt er familie of een partner uit Brazilië naar Nederland? Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor je buitenlandse gast.

Medische reisverzekering voor Brazilianen

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Advies: kies voor een Nederlandse verzekeraar!

Wij adviseren jou altijd om een medische reisverzekering in Nederland af te sluiten. Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van de garantsteller. Met een Nederlandse reisverzekering val je altijd onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht (van o.a. de Autoriteit Financiële Markten – AFM) en zijn daarom meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars uit een ver land. Dat is in geval van hoge kosten of een geschil wel een prettig idee.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Jijzelf kunt een medische reisverzekering op deze website afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739