vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering vraag & antwoord: Welke dekking is nodig bij bijzondere sporten?

Welke dekking is nodig bij bijzondere sporten?
Welke dekking is nodig bij bijzondere sporten?

Bijzondere sporten zijn sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen. Daarom moet er meestal een extra dekking voor bijzondere sporten worden afgesloten.

Bijzondere sporten zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping en parachutespringen. Ook wintersport wordt meestal gezien als een bijzondere sport.

Reisverzekering en dekking voor sporten

Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten en je bent van plan om een bijzondere/gevaarlijke sport te gaan beoefenen dan zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Sluit een kortlopende reisverzekering af met de dekking bijzondere (winter) sporten (voor reizen in Europa kies je Europadekking en anders werelddekking).
  • Sluit een doorlopende reisverzekering af met de dekking bijzondere (winter) sporten.
  • Sluit een speciale outdoor en survival reisverzekering af als je ook een ongevallendekking en een aansprakelijkheidsdekking wilt (alleen voor binnen Europa).

Sporten meeverzekeren op je reisverzekering

Je kunt bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kiezen voor de dekking ‘Sport’ (inclusief wintersport). Je bent dan voor de meeste bijzondere sporten verzekerd.

Wat is het verschil tussen recreatief en technisch duiken?

Met recreatief duiken bedoelen we de beoefening van onderwatersport binnen de recreatieve limieten (in elk geval binnen een diepte van 40 meter). Technisch duiken is de beoefening van onderwatersport buiten de recreatieve dieptelimiet van 40 meter, waaronder decompressie-, grot- en wrakduiken.

Reisverzekering voor gevaarlijke sporten: Adventure & Survival Verzekering

Wanneer je een avontuurlijke reis gaat maken in Europa die in het teken staat van bijzondere en gevaarlijk sporten, kan je het beste de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten. Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering met sportdekking en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Dat is niet zo bij een normale kortlopende reisverzekering met sportdekking en dit heb je wel nodig als je outdoor activiteiten gaat ondernemen. Je hebt al een Adventure & Survival Verzekering: v.a. € 1,80 per dag.  Meer weten:

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen en bijzondere sporten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739