vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering en werken in het buitenland

Reisverzekering en werken in het buitenland
Reisverzekering en werken in het buitenland

Werken in het buitenland heeft consequenties voor je reisverzekering. Speciaal voor Nederlanders die in het buitenland gaan werken (maximaal 24 maanden) heeft Allianz Global Assistance de Globetrotter Verzekering. Met deze reisverzekering mag je betaald werk verrichten tijdens je verblijf in het buitenland.

Je hebt al een Globetrotter Verzekering v.a. € 9,45 per maand, je bent dan in heel Europa verzekerd voor SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding, opsporing en extra verblijfskosten) en repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot). Je kan deze verzekering uitbreiden met dekkingen naar keuze.

Let op! Met een standaard doorlopende verzekering is het niet toegestaan om betaald werk te verrichten, je bent dan niet verzekerd.

Globetrotter Verzekering voor betaald werk in het buitenland

De Globetrotter Verzekering is de beste keuze voor iedereen die langer dan een maand naar het buitenland gaat en daar maximaal 24 maanden verblijft, zoals:

 • Werken in buitenland, ook als Au Pair.
 • Een wereldreis gaat maken.
 • Backpacken (eventueel gecombineerd met werken).
 • Gaat studeren of stage lopen in het buitenland.

Vrijwilligerswerk of ontwikkelingswerk

Als je vrijwilligerswerk of ontwikkelingswerk gaat doen in het buitenland dan is het goed te weten dat ook vrijwilligerswerk in dezelfde risicocategorie valt als betaald werk. Afhankelijk van duur van de reis, de aard van de werkzaamheden en het wel of niet verzekerd zijn in Nederland kan je kiezen voor een Globetrotter reisverzekering.

Voordelen Globetrotter verzekering

De Globetrotter Verzekering kan je helemaal afstemmen op jouw specifieke reissituatie. Of je nu vrijwilligerswerk gaat doen, studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

 • Studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
 • Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
 • Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).

Standaard werk

Op de Globetrotter verzekering is standaard werk gratis meeverzekerd. Met standaard werk kun je denken aan kantoorwerk of een baantje in de horeca. Ga je meer risicovol werk doen, dan is Allianz Global Assistance de enige verzekeraar bij wie je terecht kunt. Hiervoor betaal je dan wel een toeslagpremie. Wil je weten of voor jouw werk ook een toeslagpremie geldt? Kijk dan hier: Beroepsrisico’s

Jonger dan 27 jaar? Tot 10% korting op je premie!

De Globetrotter Verzekering is al heel voordelig, maar je kan nog meer besparen door de gunstige leeftijdskorting. Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar, dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering.

Informatie Globetrotter Verzekering

Wat zit in de standaarddekking van de Globetrotter Verzekering en waaruit kan ik kiezen?

Je stelt de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt zelf waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Ongevallendekking.
 • Bagage: Budget, Uitgebreid of Compleet.
 • Medische Kosten Aanvullend/Volledig (optioneel).
 • Rechtsbijstand.
 • Aansprakelijkheid.

Aanvullende dekkingen:

 • S.O.S. Autohulp
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Werelddekking

Zoals gezegd is alleen S.O.S. Hulpverlening verplicht. Dit zijn onder andere: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

Wat is de premie voor de aanvullende dekkingen?

Je kan de basisdekking, SOS hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Maandpremies Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,-
€ 19,80
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Bovenstaande premies gelden per 1 oktober 2018. Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie. Je betaalt de premie in 1 keer omdat het een eenmalige verzekering is.

Je kunt de Globetrotter Verzekering ook uitbreiden met de onderstaande services, deze bieden nog meer zekerheid en beschermen de bagage èn jou persoonlijk. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze unieke services aanbiedt.

 • SMS Assistant (gratis): Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per SMS gewaarschuwd.
 • Luggage Assistant (€ 12,95 per persoon): Koffer kwijt? Sleutels weg? Tas verloren? Met Luggage Assistant krijg je het snel weer in handen. Vinders van verloren voorwerpen bellen het alarmnummer op het label of de sticker. Op een veilige manier word je weer herenigd met je bagage
 • Life Assistant (€ 9,95 per persoon): Het kan overal en altijd gebeuren: je krijgt een ongeval en bent niet meer aanspreekbaar. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie je bent en welke hulp ze moeten of mogen geven.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen en werken in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739