vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: werken en reizen buitenland

Reisverzekering: werken en reizen buitenland
Reisverzekering: werken en reizen buitenland

Omdat het werkaanbod in Nederland afneemt kiezen steeds meer jongeren er voor om tijdens de zomervakantie te gaan werken en reizen in het buitenland.

Dit heeft consequenties voor je reisverzekering. Ben je van plan te gaan reizen en werken, zorg er dan voor dat je de juiste reisverzekering afsluit.

Ga je werken en reizen in het buitenland en ben je op zoek naar de juiste verzekering hiervoor? Je kunt je via Reisverzekeringblog.nl al vanaf € 0,59 per dag verzekeren voor werken en reizen in Europa met de Globetrotter Verzekering.

Let op! Een standaard doorlopende reisverzekering biedt geen dekking als je gaat werken of gaat stage lopen in het buitenland. Hiervoor moet je een speciale reisverzekering afsluiten.

Werken en reizen in het buitenland

De combinatie van werken en reizen in het buitenland wordt steeds populairder bij voornamelijk jongeren. Dat kan een paar maanden vakantiewerk zijn maar ook een backpackreis van meer dan een jaar. In het buitenland zijn seizoenwerkers erg gewild, vooral tijdens de zomer. Maar er zijn meer situaties denkbaar als het gaat om tijdelijk werken in het buitenland, zoals:

  • Je gaat backpacken en tijdens je reis ook werken.
  • Je gaat vrijwilligerswerk of ontwikkelingswerk doen.
  • Je gaat vakantiewerk in het buitenland doen.
  • Je gaat stage lopen in het buitenland.
  • Je gaat in het buitenland werken als Au Pair.
  • Je wordt naar het buitenland uitgezonden door je werkgever (expat of expatriate).
  • Je gaat voor een buitenlands bedrijf werken.

Fiscale consequenties

Afhankelijk van hoe lang je in het buitenland gaat werken en reizen kan dit fiscale consequenties hebben. Maar ook voor je sociale verzekeringen. Dit zijn verzekeringen voor inkomsten bij ziekte, werkeloosheid, etc. Informeer bij de belastingdienst.

Reisverzekering en werken in het buitenland

Welke reisverzekering voor jou de beste optie is, hangt af van je persoonlijke omstandigheden:

  • Hoe lang blijf je in het buitenland? Langer of korter dan twee jaar?
  • Wat voor werk ga je doen (zijn er risico’s aan verbonden)?
  • Houd je wel of niet je basiszorgverzekering aan? Als je langer dan 3 maanden aaneengesloten (officieel) betaald werk verricht in het buitenland, vervalt in principe je zorgverzekering.

Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance

In de meeste situaties is de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance de beste reisverzekering voor reizen en werken in het buitenland. Je mag maximaal 2 jaar in het buitenland verblijven. Gevaarlijk werk is ook verzekerd (tegen een premieopslag). Lees hier meer over de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance.

Vragen?

Heb je een vraag over de Globetrotter Verzekering of werken in het buitenland? Neem dan contact met ons op Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: Info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739