vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekeringen voor het verkrijgen van een visum

Reisverzekeringen voor het verkrijgen van een visum

Reisverzekeringen voor het verkrijgen van een visum

Buitenlanders buiten het Schengengebied die naar Nederland op bezoek komen, moeten een toeristenvisum aanvragen.

Een visum voor maximaal 3 maanden heet een Visum Kort Verblijf (VKV) en is een visum type C. Met een VKV mag je maximaal 90 dagen in Nederland verblijven. Een VKV wordt in de volksmond ook wel een Schengenvisum of toeristenvisum genoemd.

Visum Kort Verblijf (VKV)

De reden waarom een buitenlander naar Nederland komt is divers. De meest voorkomende reisdoelen zijn:

  • bezoek aan familie/vrienden;
  • toeristisch bezoek;
  • partner die tijdelijk overkomt;
  • zakenbezoek.

Stel je ouders wonen in Suriname en je wilt ze voor familiebezoek naar Nederland halen. In dat geval heb je een visum nodig. Maar ook als bijvoorbeeld een buitenlandse partner hebt die in Thailand woont. Wil je hem of haar laten kennismaken met Nederland, dan moet je hiervoor een Visum Kort Verblijf (VKV) type C aanvragen.

Bij je visumaanvraag worden een aantal zaken getoetst. Ook het reisdoel wordt beoordeeld op bepaalde risico’s, waaronder het gevaar voor illegaal verblijf.

Afhankelijk van het reisdoel zal naar bepaalde bewijsstukken gevraagd worden, zoals:

  • financiële middelen ter dekking van de reis- en verblijfskosten;
  • hotelreservering, een zakelijke uitnodiging of voor privépersonen een gelegaliseerd bewijs van logiesverstrekking en/of garantstelling;
  • documenten waaruit kan blijken dat de persoon zal terugkeren naar het land van herkomst.

Reisverzekering verplicht voor visumaanvraag buitenlanders

Het is verplicht een reisverzekering af te sluiten voor degene die een visum aanvraagt. De aanvrager van een visum moeten kunnen aantonen dat hij of zij verzekerd is tegen:

  • Medische kosten.
  • Repatriëring om medische redenen.
  • Acute medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis.

De af te sluiten reisverzekering dient voor het gehele Schengengebied geldig te zijn en een minimale dekking te hebben van € 30.000. De reisverzekering moet geldig zijn tijdens de gehele duur van de verblijfsperiode.

Reisverzekering voor visum afsluiten

Een reisverzekering voor buitenlanders die voldoet aan de eisen van het Ministerie van Buitenlandse zaken betreffende een visumaanvraag, is eenvoudig en is hier snel af te sluiten. Je ontvangt de polis desnoods dezelfde dag (werkdagen). ReisverzekeringBlog biedt reisverzekeringen voor buitenlanders aan die geaccepteerd worden voor een Visum Kort Verblijf (VKV) aanvraag.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Garantie: bij een afwijzing van de visumaanvraag betalen wij de premie terug.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor een Visum Kort Verblijf (VKV) oftewel Schengenvisum/toeristenvisum? Of wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739