vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reizen veroorzaakt stress, zorg voor een goede reisverzekering

reizen-stress Laatst viel mijn oog op een artikel van de Wereldomroep waaruit blijkt dat Nederlanders die in het buitenland verblijven korter leven. Arina Groenheide van het Rotterdamse Haven Ziekenhuis, trok deze conclusie na een onderzoek over de doodsoorzaak van Nederlanders in het buitenland.

Jonger sterven in het buitenland

Uit de cijfers van het onderzoek was niet op te maken of het om toeristen, expat of emigranten ging. De algemene conclusie was dat Nederlanders in het buitenland twintig jaar jonger sterven.

Het doel van het onderzoek was om reisadviezen voor zowel toeristen, als voor emigranten en expats te verfijnen. Door een beter inzicht in de risico’s van het reizen of wonen in specifieke landen, kan men zich ook beter voorbereiden om zo bepaalde risico’s te verminderen.

Stressvol

Een opvallende conclusie was bijvoorbeeld dat zelfmoord de doodsoorzaak bleek te zijn in 5 procent van de gevallen. En dat het merendeel van sterfte onder Nederlanders in het buitenland te wijten is aan een cardiovasculaire oorzaak (aandoeningen die betrekking hebben op hart en bloedvaten).

Reizen kan heel stressvol zijn, meer dan mensen zich realiseren. Het advies van de onderzoekers aan reizigers: “mensen die een intercontinentale reis gaan maken, moeten niet onmiddellijk vertrekken maar een dag of twee vrij nemen voor ze op reis gaan.”

Stress en vakantie

Er zit wel enige discrepantie in de opmerking dat reizen stress oplevert. Het algemene advies om na een drukke periode op het werk vakantie te nemen, komt dan in een ander daglicht te staan. Ook autorijden veroorzaakt veel stress. Een rit van 10 uur of meer naar je vakantiebestemming is geen feest wanneer je al half overspannen bent.

Niet zelden moeten werknemers of ondernemers bergen werk verzetten vlak voordat de vakantie begint. Alles moet af, zeker zaken die niet twee of drie weken kunnen wachten. Het is niet plezierig om op vakantie te gaan met het idee dat er een berg werk ligt te wachten bij thuiskomst.

Het lijkt er op dat juist tijdens een vakantie stress- of burnout klachten zich openbaren. Juist daarom is het van belang om terug te kunnen vallen op je reisverzekering. Repatriëring van iemand met mentale klachten is niet zonder risico. In geval van ernstige psychische klachten is het niet verstandig om een auto te besturen. De kans op een auto-ongeluk neemt dan fors toe. Zelfs het reizen met het vliegtuig kan tot problemen leiden.

Reisverzekering en alarmcentrale

Naast het advies om niet gestrest op reis te gaan, is een reisverzekering van groot belang. Bij problemen door stress kun je de hulp inroepen van de alarmcentrale. Het kan namelijk voorkomen dat je door ernstige stress niet meer in staat bent om te reizen. Een alarmcentrale kan een medisch specialist inschakelen om te bepalen of je nog wel in staat bent om te reizen of een voertuig te besturen. Zo niet dan zal er repatriëring moeten plaatsvinden. Ook hier geldt weer dat een goede reisverzekering in dit soort situaties aan te bevelen is.

Lees hier het artikel van Radio Nederland Wereldomroep

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739