vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Working Holiday Insurance: medische zorg, repatriëring en aansprakelijkheid

Working Holiday Australia – urosr / Shutterstock.com

Ga je in het buitenland werken of studeren, dan heb je meestal een Working Holiday Visa nodig, maar ook een Working Holiday Insurance. Denk er aan dat je voor de aanvraag van een Working Holiday Visa, vaak moet kunnen aantonen dat je een medische reisverzekering met dekking voor repatriëring en aansprakelijkheid hebt afgesloten.

De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is een prima Working Holiday Insurance, met dekking voor hulpverlening, medische kosten in het buitenland (waaronder ziekenhuis opname), repatriëring en aansprakelijkheid (niet tijdens werk). Werken is gratis meeverzekerd en de verzekering is geschikt voor iedereen die voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden naar het buitenland gaat.

De Globetrotter Verzekering kan je op deze website afsluiten met een leeftijdskorting tot 10% korting. Vanaf slechts € 9,45 per maand (SOS-dekking), ben je al verzekerd in heel Europa. Werelddekking kan natuurlijk ook! Je bent dan verzekerd voor o.a.:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig of vervoer stoffelijk overschot).
 • Overkomst van twee familieleden bij ernstige ziekte/ongeval/overlijden.
 • Kosten begrafenis/crematie of vervoer stoffelijk overschot naar Nederland.

Working Holiday Insurance

Allianz Global Assistance heeft voor iedereen die gaat werken in het buitenland een prima Working Holiday Insurance: de Globetrotter Verzekering. Deze reisverzekering is geschikt voor een werkvakantie en voor een verblijf in het buitenland van minimaal een maand en maximaal twee jaar. Je stelt zelf de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt eenvoudig waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Ongevallen
 • Bagage (Budget-, Comfort- of Premiumdekking)
 • Medische Kosten (Aanvullend of Volledig)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid (niet tijdens werk)

Aanvullende dekkingen:

 • S.O.S. Autohulp
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Werelddekking

Zoals gezegd is alleen S.O.S. Hulpverlening verplicht. Dit zijn onder andere: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

De voordelen van de Globetrotter Verzekering:

 • Professionele hulp bij ziekte en ongeval via de alarmcentrale van Allianz Global Assistance.
 • Wanneer je jouw zorgverzekering opzegt, kan je medische kosten volledig meeverzekeren. Een aanvulling op je huidige zorgverzekering kan ook, zodat je in het buitenland 100% gedekt bent.
 • Werken is gratis meeverzekerd (standaard beroepen).
 • Dekking voor hulpverlening en repatriëring bij ernstige ziekte/overlijden.
 • Aansprakelijkheid is verzekerd tot € 1.000.000 per gebeurtenis (Australië wordt tot  € 1.500.000 vergoed).

Meer weten over een reisverzekering voor werken in het buitenland (Working Holiday Insurance)? Kijk hier: Globetrotter Verzekering »

Werken in buitenland is meeverzekerd

Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is verzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s »

Doorlopende reisverzekering niet geschikt voor werken

Wanneer je langer dan twee maanden aaneengesloten in het buitenland verblijft is een doorlopende reisverzekering niet geschikt. Een doorlopende reisverzekering kent altijd een maximum aantal dagen die je aaneengesloten in het buitenland mag verblijven. Daarnaast mag je op een doorlopende reisverzekering geen werkzaamheden verrichten.

Medische kosten: 3 mogelijkheden

Omdat je Nederlandse basisverzekering meestal een deel vergoedt van je medische kosten in het buitenland (hoeveel ze vergoeden is afhankelijk van je gekozen pakket), is het verstandig om ‘Medische Kosten Aanvullend’ af te sluiten op de Globetrotter Verzekering. Wat er dan ook gebeurt in het buitenland, je krijgt alles tegen kostprijs vergoed.

In sommige situaties vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je gaat werken. Hiervoor heeft het College van Zorgverzekeringen (CVZ) wetgeving opgesteld. Als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt, dan is de dekking ‘Medische Kosten Aanvullend’ op je Globetrotter Verzekering niet voldoende. Daarom bieden we de dekking ‘Medische Kosten Volledig aan’. Daarmee ben je dus ook verzekerd tegen medische kosten wanneer je geen Nederlandse zorgverzekering hebt.

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Medische kosten Volledig: Kies je ervoor om tijdens je verblijf in het buitenland je Nederlandse zorgverzekering stop te zetten, dan kun je met de Globetrotter Verzekering kiezen voor de optie ‘Medische kosten Volledig’. Als je tijdens je reis medische zorg nodig hebt, dan vergoedt Allianz Global Assistance de medische kosten in het buitenland. Breng je in deze periode een bezoek aan Nederland van minder dan 21 dagen en heb je zorg nodig, dan is dat ook verzekerd.
 • Medische kosten Aanvullend: Je kan er ook voor kiezen om je zorgverzekering in Nederland door te laten lopen. Mocht je tijdens je verblijf in het buitenland te maken krijgen met medische kosten, dan vergoedt je zorgverzekering meestal geheel of gedeeltelijk de kosten. Valt de behandeling duurder uit dan dit in Nederland zou zijn? Dan ben je er met de optie ‘Medische kosten Aanvullend’ zeker van dat Allianz Global Assistance de kosten vergoedt. Zo worden je kosten voor zorg in het buitenland altijd vergoed.
 • Géén medische kosten: Heb je al een verzekering die de kosten van zorg vergoedt? Of vind je het om een andere reden niet nodig om zorgkosten mee te verzekeren? Dan kan je eenvoudig medische kosten uitsluiten en betaal je er ook geen premie voor.

Medische kosten
Medische kosten zijn kosten door arts, specialist en ziekenhuizen. Verzekerd zijn onder andere:

 • Dokters- en ziekenhuiskosten.
 • Medicijnen.
 • Krukken en rolstoel.
 • Prothesen door ongeval.
 • Tandartskosten door ongeval.
 • Tandartskosten bij spoedeisende hulp.
 • Medisch noodzakelijk vervoer naar dichtstbijzijnde ziekenhuis: per taxi, ambulance of ambulancevliegtuig.

Met de Globetrotter Verzekering mag je tijdens je reis altijd contact opnemen met de alarmcentrale indien je ziek wordt of hulp nodig hebt. Een (medische) expert helpt en ondersteunt je en geeft direct advies over de stappen die je kunt nemen. Daarnaast heeft Allianz Global Assistance een wereldwijde database van betrouwbare ziekenhuizen. Zij kunnen je dus adviseren bij welk ziekenhuis in het buitenland jij de beste zorg ontvangt.

Meer weten over een reisverzekering voor werken in het buitenland (Working Holiday Insurance)? Kijk hier: Globetrotter Verzekering »

Aansprakelijkheid ook mee te verzekeren

Tijdens je verblijf in het buitenland kun je schade toebrengen aan andere mensen. Als je kiest voor de aansprakelijkheidsdekking op de Globetrotter Verzekering, ben je verzekerd voor schade tot € 1.000.000 per gebeurtenis. In Australië wordt de schade tot € 1.500.000 vergoed.

Working Holiday Visa

Je mag wel voor een vakantie naar het buitenland maar werken is veelal niet toegestaan, tenzij je een ‘working holiday visa’ hebt. Deze kan je aanvragen in het land waar je naar toe reist, bijvoorbeeld Australië, Nieuw-Zeeland of Canada. Een Working Holiday Visa kent wel vaak een aantal beperkingen:

 • Meestal alleen bestemd voor personen tussen de 18 en 30 jaar.
 • Niet alle soorten werk is toegestaan.
 • De visum-aanvrager moet kunnen aantonen dat hij/zij over voldoende geld beschikt om van te leven in de periode dat hij/zij werk zoekt.
 • De houder van het visum moet kunnen aantonen dat hij/zij een medische reisverzekering heeft afgesloten voor het land van verblijf, met dekking voor repatriëring en aansprakelijkheid.

Informeer daarom eerst bij de ambassade van het land waar je naar toe reist wat de voorwaarden en mogelijkheden zijn.

Vragen?

Heb je een vraag over een Working Holiday Insurance of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon: 055-5400408 of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739