vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reizen naar de Verenigde Staten? Reisverzekering noodzakelijk!

Reizen naar de Verenigde Staten? Reisverzekering noodzakelijk!
Reizen naar de Verenigde Staten? Reisverzekering noodzakelijk!

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika en kortweg de VS, is een uitermate populaire vakantiebestemming. 

Wanneer je dit land gaat bezoeken is het goed dat je op de hoogte bent van een aantal zaken. Het belangrijkste advies: Sluit een reisverzekering af met dekking voor medische kosten. Dat is in Amerika echt een must omdat de kosten voor gezondheidszorg soms wel 10x hoger zijn dan in Nederland.

Verenigde Staten, een populaire toeristische bestemming

Elk jaar komen er uit Europa 12 miljoen mensen naar de VS, waarvan vele duizenden uit Nederland. Dit alles dankzij de enorme veelzijdigheid van de bestemming qua natuur, cultuur, steden en bevolking. Vooral de citytrips naar New York, Los Angeles, San Francisco of Washington DC zijn populair. Maar ook een Fly & Drive door dit gevarieerde land.

Kosten gezondheidszorg in Amerika

Tijdens je reis in Amerika kan je te maken krijgen met ziekte of een ongeval. In dat geval zal je merken dat de gezondheidszorg in de Verenigde Staten nogal verschilt van de onze. Zo zijn in de Verenigde Staten de medische kosten bijzonder hoog. Een consult bij een huisarts of klniek kost al snel enkele honderden dollars.

Stel je wordt gebeten door een insect in Amerika en je gaat naar een arts. Een consult en een bloedafname kost dan 800 dollar. Daar komen dan nog labaratoriumkosten bij voor het bloedonderzoek wat al snel 1.000 dollar kost. In totaal moet je dan 1.800 dollar voldoen. Geen kleinigheid.

Een ziekenhuisopname is ook extreem duur. Voor een paar nachtjes in het ziekenhuis kan je zomaar een rekening van 20.000 dollar verwachten. Dit is ook een reden dat je eerst moet aantonen dat je goed verzekerd bent en de ziekenhuisrekening kan betalen alvorens je wordt opgenomen.

Goed om te weten

  • Met alleen een zorgverzekering ben je niet voldoende verzekerd in de Verenigde Staten. Jouw zorgverzekeraar vergoedt alleen de kosten volgens het prijsniveau zoals die in Nederland gelden. Het verschil, dat kan gaan om tienduizenden dollars, moet je zelf ophoesten als je onvoldoende verzekerd bent.
  • Een reisverzekering met dekking voor rechtsbijstand is aan te bevelen. Je kunt in de USA al snel aansprakelijk worden gesteld, bijvoorbeeld als je iets stuk maakt of een ongeluk veroorzaakt. In dat geval heb je direct juridische hulp nodig.
  • Wanneer je een reisverzekering afsluit voor een bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika dan moet je kiezen voor werelddekking.

Sluit hier een reisverzekering af voor de Verenigde Staten

Ga je op vakantie naar de Verenigde Staten? Sluit dan hier een reisverzekering af met Werelddekking en medische kosten. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor de Verenigde Staten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739